Çağrı Heyeti MHP'de kurultay tarihini açıkladı. Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklamada, "Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır" denildi.

Açıklama şöyle:

"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00’da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişimkanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

MHP GENEL MERKEZİ: KARARI TANIMIYORUZ

Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran tarihini açıklamasının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'Kararı tanımıyoruz, Kongremiz 10 Temmuz'da' açıklaması geldi

SİNAN OĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran açıklaması sonrası muhalif kanattan ilk açıklama Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "19 Haziran'da 10.00'da Esenboğa Anadolu Hotels'deki Olağanüstü Kurultayımız Türk milletine, camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini Twitter adresinden paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr