KHK ile iki TV kanalı daha kapatıldı. CHP'li Barış Yarkadaş, "Hükümet, bu kararıyla Caferileri de terörist kapsamına aldığını ortaya koydu" dedi.

Kurtulmuş'tan referandum tarihi ve OHAL sorusuna yanıt

OHAL mağdurları için 7 kişilik inceleme komisyonu

683 sayılı KHK ile kapısına kilit vurulan Kanal 12 ile On Dört TV'nin Türkiye'deki Caferilere yönelik yayınlar yaptığını belirten CHP Medya Komisyonu Üyesi Yarkadaş, "AKP gibi düşünmeyen herkesi terörist ve teröre yardım edenler olarak ilan ediyorlar" ifadesini kullandı.

Her iki kanalın da "teröre yardım ve milli güvenliğe aykırı" yayın yaptığı gerekçesiyle kapatıldığını belirten Yarkadaş, "Bunu iddia edenlerin kanıtı nerede?" diye sordu.

RTÜK'ün adı geçen kanalların kapatılmasından haberi dahi olmadığının altını çizen Yarkadaş, "Tek Adam rejimi, artık göstermelik kurul kararlarına da ihtiyaç duymuyor" dedi.

Türkiye'deki Caferilerin sesi olan her iki kanalın kapatılmasının dikkat çekici olduğunu belirten Yarkadaş, "AKP kendi din anlayışı dışındaki hiçbir geleneğe yaşam hakkı tanımıyor" ifadesini kullandı.

Caferi inancına sahip yaklaşık iki milyon kişinin bu kararla birlikte "potansiyel terörist" kapsamına alındığını da belirten Yarkadaş, AKP'nin tehlikeli bir oyun oynadığını da sözlerine ekledi. Yarkadaş kanalların yeniden açılabilmesi için hükümet nezdinde girişimde bulunacaklarını da belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr