Zaharova, "Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçiye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz" dedi. Zaharova, Karlov'a düzenlenen saldırının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine taşınacağını ifade etti.
Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.   Kremlin'den ilk açıklama

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğraması konusunda bilgilendirildiğini söyledi.Rus basınına açıklama yapan Peskov, "Başkan Putin'e bilgi verdik. Bilgileri kontrol ediyoruz" dedi.Peskov, "Putin, Dışişleri Bakanı ve istihbarat birimleri başkanlarından rapor almayı planlıyor" ifadelerini kullandı.

“Rusya ve Türkiye saldırıyı birlikte soruşturmalı”

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik saldırının Rusya ve Türkiye tarafından birlikte soruşturulması gerektiğini söyledi.

Klintseviç, Ankara'nın gereken güvenlik önlemlerini almadığını da vurguladı.

Klintseviç, "Türk güvenlik güçlerinin büyük bir hatası var. Türkiye'de yaşanan son saldırıların ardından ve Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak her ihtimale karşı böyle bir üst düzey diplomatın korunması için gerekli önlemler alınmalıydı" dedi.

“Saldırı tamamen provakasyon”

Rusya Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, saldırıyı Türk-Rus ilişkilerini yeniden zora sokmayı amaçlayan bir provokasyon olarak nitelendirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr