Brezilya futbol takımlarından Chapecoense kafilesinin de bulunduğu uçak Kolombiya'nın Medellin şehri yakınlarında düştü. Bolivya'dan hareket eden ve içinde 72 yolcusu ve 9 mürettebat olduğu belirtilen uçağın yerel saat ile akşam 22.15 sıralarında Medellin yakınlarında, havalimanına 30 kilometre kala, dağlık bir bölgeye düştüğü belirtildi.

Kolombiya'nın El Tiempo gazetesi en az 22 futbolcunun uçakta olduğunu duyurdu.

Uçakta olan futbolcuların şöyle:

Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

3'Ü FUTBOLCU 15 KİŞİ KURTULDU

Uçak kazasından 15 kişi kurtarılırken 3'ü Chapecoense futbolcusu. Brezilya basınında yer alan haberlere göre Alan Ruschel hayatta kalan 15 kişiden 1'i Internacional'den kiralanan defans oyuncusu Alan Ruschel'in hastaneye götürüldüğü ve çeşitli yaraları olduğu belirtiliyor. Daha sonra iki futbolcunun daha kurtarıldığı haberi geldi. Danilo ve Jacksonn Folmann da kazada hayatta kaldı.

25 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Elde edilen ilk bilgilere göre 25 kişi yaşamını yitirdi.

Düşen uçaktaki futbolcuların uçağa binmeden önceki son görüntüleri - VİDEO


KÖTÜ HAVA ŞARTLARI ÇALIŞMALARI ETKİLİYOR

Gutierrez, uçağın düştüğü bölgenin kent dışında dağlık bir alan olduğunu ifade etti. Kolombiya medyası, kötü hava şartlarının çalışmaları olumsuz yönde etiklediğini yazıyor. Kurtarma helikopterlerinin arama çalışmalarına başladığı, 30 polis ve Kızıl Haç ekiplerinin bölgede olduğu bildirildi.

Uçağı düşen takım final maçına gidiyordu... Futbolcular finale çıktıklarında böyle sevinmişti

FİNAL MAÇI İÇİN YOLA ÇIKMIŞLARDI

Chapeco kentinin takımı Chapecoense takımı, 2014 yılında Brezilya futbolunun en üst ligi olan Brasileiro Serie A'ya yükselmişti. 1973 yılında kurulan takım, tarihinin en parlak dönemini geçiriyordu. Sudamericana Kupası'nda finale kadar yükselen Chapecoense, final etabının ilk ayağı için Kolombiya'ya hareket etmişti. Chapecoense, yarın Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile karşılaşacaktı.

ARJANTİN DE AYNI UÇAĞI KULLANMIŞ

Düşen uçağın Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi yolcu uçağı olduğu belirtilirken, geçen ay Arjantin Milli Takımı'nı aynı uçak taşımış. El Grafico'ya bağlı gazeteci Martin Mazur, aynı uçağı ay başında Arjantin'in Brezilya'ya gitmek için kullandığını yazdı.

AKILALMAZ İDDİA

Düşen uçakla ilgili olarak akılalmaz bir iddia da ortaya atıldı. İnişe geçtiği sırada düştüğü belirtilen uçağın, yakıt sıkıntısı nedeniyle düşmüş olabileceği öne sürülüyor.


AKILLARA BİR BAŞKA FACİAYI GETİRDİ

Yaşanan uçak kazası akıllara bir başka uçak kazasını getirdi. 1958 yılında Manchester United uçağı, Münih'te düşmüştü.  Kazada kaptan Roger Byrne, Mark Jones, Eddie Colman, Tommy Taylor, Liam Whelan, David Pegg, Duncan Edwards ve Geoff Bent yaşamlarını yitirmişlerdi.



1958 Manchester United uçak kazası - VİDEO

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr