AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı; CHP, HDP ve MHP gruplarıyla varılan mutabakat çerçevesinde çocuk istismarıyla ilgili ortak bir araştırma önergesi verileceğini belirterek, önergenin yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek araştırma komisyonu kurulacağını söyledi.

MHP'nin çocuk istismarlarının araştırılması ve önlenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması için yaptığı teklif AKP'lilerin oylarıyla reddedilmesine gelen tepkiler sonrası AKP geri adım attı.

CHP Milletvekili Eren Erdem, ilk olarak onaylanan öneri Meclis Başkanı'nın iptal ettiği ve AKP'lilerin çoğunluğu sağladıktan sonra tekrar oylama yapılarak komisyonun kabul edilmediğini iddia etmişti.

Sosyal medya twitter kullanıcıları AKP'nin çocuk istismarlarının araştırılması ve önlenmesine yönelik araştırma komisyonu kurulması teklifini reddetmesinin ardından bugün #ÇocukİstismarcısıAKP ve #ChildAbusersProtectedInTurkey (Çocuk istismarcıları Türkiye'de korunuyor) etiketinin altına tweet atarak Türkiye gündeminde birinci sıraya sokması AKP'ye geri adım attırdı.

AKP 'Çocuk İstismarı için komisyon' önerisini reddetti

Sosyal medya iki gündür ayakta: Çocuk istismarcıları Türkiye'de korunuyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr