Ukrayna Devlet Olağanüstü Haller Servisinden yapılan açıklamaya göre, Odessa’da saniyede 25 metre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle 68 ağaç devrildi. Devrilen ağaçların dalları başlarına isabet eden iki kişi ve kopan elektrik kablosuna temas eden 11 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. Fırtına nedeniyle dört kişi de yaralandı.

Sağanak yağış ve fırtına nedeniyle bazı uçak seferleri iptal oldu, birçok uçak başka havaalanlarına yönlendirildi. Antalya-Odessa seferini yapan Boeing 737 tipi uçağın da iki başarısız inme girişiminin ardından Kiev Borispol Havaalanı’na iniş yaptığı kaydedildi.

Fırtına, Odessa’ya bağlı 100’den fazla yerleşim biriminde elektrik kesintisine yol açtı. Bazı eğitim kurumları tatil edildi. Devrilen ağaçların isabet ettiği bazı araçlar hasar gördü.

Fırtınanın bugün de süreceğini belirten yetkililer, vatandaşlara mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu. Meteoroloji, Odessa’da mevsim normallerinin üzerindeki sağanak yağışların da devam edeceğini bildirdi.

Türk yelkenlisi battı

Öte yandan Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Yuriy Lavrenyuk, Ukrayna gümrük yetkilileri tarafından daha önce alıkonulan bir Türk yelkenli teknesinin, Karadeniz Yat Kulübü’nde fırtına nedeniyle battığını açıkladı. Mürettebatın kaza sırasında teknede olmadığı bildirildi.
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr