CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) üyeleriyle Antalya’da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasa değişikliği oylamaları ile ilgili olarak, “Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin bir kararıdır. Bizim tavrımız ta başından beri belliydi” dedi. Düzenlemeye ilişkin itirazlarını yeterince paylaşamadıklarını belirten ve “Milletvekili arkadaşlarımızın yeterince bunları dillendirdiği kanısında değilim” diyen Kılıçdaroğlu “Hiçbir bakanın dokunulmazlığı kalkmadı, başbakanın da dokunulmazlığı kalkmadı, bunu çok iyi anlatmalıyız” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya çaba içinde olanlar, namussuz, alçak, şerefsiz insanlardır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “CHP Kampı”nın açılışında konuştu:

 

‘Dudağı arasında’

Biz ‘darbelerden kurtulduk, artık Türkiye darbeleri geriye bıraktı’ diye düşünürken saray darbesiyle Türkiye karşı karşıya geldi. . Yarın (bugün) AKP’nin kongresi yapılacak. ‘Genel başkan seçeceğiz’ diyorlar. Belli mi genel başkan, belli. ‘İstişareyle belirledik’ diyorlar. Peki siz istişareyle mi Davutoğlu’nu gönderdiniz? Bir kişinin iki dudağına hapsedilmiş bir siyasi parti var. O partiye oy veren bütün yurttaşlara şu açık çağrıyı yapmak istiyorum. Meclis’ten güvenoyu almış Davutoğlu’nun elinden istifa dilekçesinin alınmış olması vicdanınızı sızlatıyor mu sızlatmıyor mu?

 

‘Yol arkadaşına darbe’

Hangi istişareden söz ediyorsunuz. ‘Temayül yoklaması yapıyoruz’ diyorlar, sandığa oy atıyorlar, Saraya götürüyorlar, Saray açıyor. Bu mudur temayül yoklaması? Gizli oy gizli sayım, buna demokrasi diyorlar. Bu darbenin diğer darbelerden farkı var. Bu darbe, yol arkadaşlarına karşı yapılmıştır. Elinden istifa dilekçesini alınırken Davutoğlu sesini bile çıkaramamıştır.

 

Dokunulmazlık kararı

Dokunulmazlıkları konuştuk ve karar çıktı. Dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM’nin bir kararıdır. Bizim tavrımız ta başından beri belliydi. Parti programımızda yazıyor, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklara karşıyız. Düzenlemeye itirazlarımız oldu, paylaştık ama yeterince paylaştığımız kanısında değilim, milletvekili arkadaşlarımızın yeterince bunları dillendirdiği kanısında değilim. Hepimiz yaşanan bu süreci ve süreç sonrasını net bir biçimde halkımıza anlatmalıyız. Hiçbir bakanın dokunulmazlığı kalkmadı, başbakanın da dokunulmazlığı kalkmadı, bunu çok iyi anlatmalıyız.

 

Yasa düne kadardı

Bugün (dün) 21 Mayıs, bugün herhangi bir milletvekili terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptı, ihaleye fesat karıştırdı, onun dokunulmazlığı var, ona kimse dokunamıyor, dün dokunuyorlardı ama bugün dokunamıyorlar. Yasa düne kadardı, bugünden itibaren yeni bir gün başladı. Buna da itiraz ettik. Bundan sonra niye dokunmuyorsun? Terör olayı bu kadar ciddiyse niye tarih sınırlaması getiriyorsun? Tam bir aldatmaca, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

 

Buyrun bitirin terörü

Bu dokunulmazlık yasasını terörle mücadele için çıkardılar. 21 Mayıs 2016, göreceğiz terörü bitirecekler mi, bitirmeyecekler mi? Bu yasayla bitecek mi, bitmeyecek mi? Her gün soracağız, anayasayı bile değiştirdiniz. Önlerinde ne engel var terörü bitirmek için, parlamentoda çoğunluğunuz var, vali sizin valiniz, ordu sizin ordunuz, buyrun terörü bitirin.

 

Ceplerinde yumurta

Kocatepe’de iki şehidimizin cenaze törenine katıldım. Bir kişi önce, ‘Bu şehit cenazesinde ne işiniz var’ diye sordu. Arkasından protestolar gelmeye başladı. Dün farklı bir tabloydu. Ceplerine yumurta koyup şehit cenazesine gelmişler. Şehidin cenazesini kılmak için değil, şehidi istismar etmek için ve yumurta atıyorlar. Şehitlere saygısızlık bizatihi en büyük terör eylemidir. Ankara’daki savcılara açık çağrıda bulunuyorum, bu teröristleri yakalamak senin görevindir, bu alçaklara hesabını sormak zorundasın.

 

Havuz aktörü

“Bu darbeci, yeni bir başbakan adayını gündeme getirecek yarın. Yeni başbakan adayı seçilecek ve Türkiye, yeni bir sürecin içine, darbe hükümeti tarafından yönetilen bir ülke konumuna gelmiş olacak. Başbakan düşük profilli olacak ama bu başbakan adayının siyasi ve ekonomik sicili temiz değil. Kirlilikten beslenen süreci hep beraber yaşayacağız. En tipik özelliği de havuz medyasını oluşturan temel aktörlerden birisi.

 

'İnadına geleceğim'

“Akıllarınca ‘CHP’nin terörle bağlantısı var’ı halkın kafasına yerleştirmek istiyorlar. CHP’yi terörle bir göstermek isteyenler veya çaba içinde olanlar, namussuz, alçak, şerefsiz insanlardır. Ben, hayatımın her döneminde mücadele yaptım. Sanıyorlar ki iki yumurta atacağız bir daha gelmeyecek, inadına geleceğim.”

 

'Erkek gibi karşıma çıkın'

“Bunların birer piyon olduğunu biliyorum, arkasındaki alçaklara sesleniyorum. Neden fareler gibi karanlıklara gizleniyorsunuz, neden erkekçe karşıma adam gibi çıkmıyorsunuz. Birer birer değil istiyorsanız topunuz gelin, böyle bir rezalet olabilir mi, saklanacaksın piyon kullanacaksın. Bu alçaklara bir şey söylemek istiyorum. Şehitlerimize ‘kelle’ diyen adama ne yaptı bunlar, protesto mu ettiler, önüne gidip, diz çöktüler, ellerini öptüler. Kalkmış bizi protesto ediyorlar.”

 

'Gün, geri adım atma günü değil'

“Her ortamda direneceğiz. Türkiye’nin yeni bir sürecin içine girdiğini hepimiz biliyoruz. Gün, geri adım atma günü değildir. Gün, d ukukun üstünlüğünü savunma günüdür. Gün, terörle mücadelede en kararlı tavrı ve tutumu alma günüdür. Hepimizin üstüne düşen görev var. Türkiye’nin kurtuluşu CHP’nin ellerindedir, bütün güçleriyle gelecekler üzerimize. Bir AKP devletine karşı mücadele ettiğimizi herkes bilmeli. Zor işi başarmak zorundayız.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr