TBMM Başkanı İsmail Kahraman, nisan ayının sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayımlanan ‘40 Hadis’ adındaki kitabı, üzerine “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın en iyi dilekleriyle” yazılı kart eklenerek tüm milletvekillerine dağıttı. Bunun üzerine bazı milletvekilleri TBMM Başkanı Kahraman’a söz konusu kitabı neden dağıttığına ilişkin soru önergeleri sunmuştu.

Pek çok milletvekilinin verdiği soru önergelerinde “40 Hadis adlı kitabın tane fiyatı nedir? Toplamda ne kadar mal edilmiştir? Kırk Hadis isimli kitabın bütçesi nereden karşılanmıştır? Dini ifadelerin yer aldığı kitabın milletvekillerine gönderilmesiyle ne amaçlanmıştır?” ve “Dini ifadelerin yer aldığı kitabın TBMM bünyesinde dağıtılması laiklik prensibine aykırılık teşkil etmemekte midir?” sorularını yöneltmişti.

TBMM Başkanlığı adına TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın imzasıyla söz konusu soru önergelerine ortak bir yanıt verildi. TBMM Başkanlığı’nın yanıtında Diyanet İşleri Başkanı tarafından bizzat uzun ve titiz bir çalışması sonucu hadislerin seçildiği belirtildi. Yanıtta, “Seçilen hadisler, değerli hattat Hüseyin Kutlu’nun atölyesinde yazılarak, her biri ayrı bir müzehhip tarafından itinayla hazırlanmıştır” denildi.

Yanıtta, kitabın maliyeti ve hangi bütçeden karşılandığı konuları ise yanıtsız bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr