Burun sırtı, burun ucu, kanallar gibi birçok bölüme ayrılan burun bütünlük olduğu taktirde daha estetik görünecektir. Bunların birbirine olan oranı, diğer yüz yapıları ile uyumu, kaş dizaynı, alındaki ovallik, elmacıkların ve çenenin ilişkisi estetik açıdan oldukça önemlidir. Burun estetiği cerrahisi veya profesyonel adı ile rinoplasti daha güzel görünen burunlar yaratma sanatıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Adımları

·         Hastanın şikayetleri ve istekleri dinlenir. Daha sonra hastaya yakışan burun nasıl yapılmalıdır, hasta hangi burun şekli ile daha estetik görünür, şikayetleri nelerdir ve çözümleri neler olabilir soruları üzerinde tartışılır.
·         Hasta fiziksel ve psikolojik olarak burun ameliyatı için hazırlanır.
·         Genel anestezi ile hasta uyutularak ameliyat esnasında hiçbirşey hissetmemesi sağlanır.
·         Ameliyat başladığında cerrah tarafından ön görülen düzeltme işlemi uygulanır.
·         Düzgün ve ince dikişler ile kesiler dikilir ve operasyon sona erdirilir.

Burun Estetiğinin Psikolojik Etkileri

·         Burun ameliyatı sonrasında kişinin ilk istediği şey, burnunda atel veya alçı olmasına rağmen aynaya bakıp kendini görmektir. Bu süreçten sonra ayna ile yakın bir diyolog gelişmeye başlar ve beraberinde büyük sabırsızlık bekler.
·         Ameliyat sonrasında burunda oluşan şişlikler ve morluklar yüzünden hasta kaygılanmaya başlar. Bu durum geçecek mi, neden oldu, daha fazla olacak mı gibi sorular kafasında sürekli dönmeye başlar ve biran önce nasıl geçebileceği konusunda fikirler aramaya koyulur.
·         Tüm bunların ardından 2 – 3 gün boyunca burnundaki tamponun çıkmasını beklemeye başlar. Tampon alındıktan sonra rahat nefes alma isteği oluşur. Bu süreç içerisinde ortalama olarak 2 – 3 hafta boyunca burunda tıkanıklıklar ve kabuklanmalar oluşabilir. Kişi bununla ilgili olarak bilgilendirilmediyse korku ve endişe hissedebilir.
·         Bu dönem için hastanın yapması gereken tek şey sabırdır. Bu süreç içerisinde 2 – 3 hafta boyunca hastanın göstereceği sabır ile güzel sonuçlara ulaşılabilir.

Burun Estetik Fiyatları

Burun estetik fiyatlarıhastanın isteklerine, uygulanan işlemin büyüklüğüne, yapılacak olan hastane ve kliniğe göre değişmektedir. Burun estetiği ameliyatı ile ilgili sağlıklı fiyat bilgisi işlemin yapılacağı hastaneden veya klinikten alınmalıdır. Daha fazla bilgi için http://www.fbm.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr