Ziraat Türkiye Kupası'nda Amedspor'a 2-1 yenilerek elenen Bursaspor, Spor Toto Süper Ligi'n 20'nci haftasında yarın seyircisi önünde Medipol Başakşehir’i konuk edecek.

Ligin ikinci yarısında önce Trabzonspor, ardından da deplasmanda Gaziantepspor’u yenerek 6 puan alan Bursaspor, yarın saat 16.00'da Timsah Arena Bursa Büyükşehir Stadı’nda Başakşehir ile puan mücadelesi verecek.

BATALLA OYNAYABİLECEK
Yeşil beyazlı ekibin yeni transferi Arjantinli oyuncu Pablo Martin Batalla, Jem Paul Karacan ve Deniz Yılmaz, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun görev vermesi halinde oynayabilecek.

Karşılaşmayı FIFA kokartlı hakemlerden Hüseyin Göçek yönetecek. Hüseyin Göçek’in yardımcılıklarını Serkan Ok ile Orkun Aktay yaparken dördüncü hakemliğini ise Erkan Akbulut yapacak. Mücadelenin ilave hakemleri Süleyman Abay ile Burak Taşkınsoy olacak. Göçek bugüne kadar Bursaspor’un 24, Başakşehir’in ise 11 maçında görev yaptı. Bu maçlarda Bursaspor 10 galibiyet, 6 beraberlik, 8 yenilgi alırken 7-65 sarı, 2 kırmızı kart gördü.

ÜSTÜNLÜK BURSASPOR’DA
Bursaspor ise Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası’nda 24 defa karşı karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Bursaspor 10 galibiyet, 7 beraberlik, 7 yenilgi aldı. Yeşil beyazlılar, rakip kalelere 36 gol atarken, kalesinde ise 21 gol gördü. İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Medipol Başakşehir 2-1 kazandı.

2 TAKIMDA 1’ER EKSİK
Bursaspor’da Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında kırmızı kart gören Japon oyuncu Hajime Hosogai, İstanbul Başakşehir’de ise sarı kart cezalısı olan Mahmut Tekdemir yarınki maçta takımdaki yerlerini alamayacak. İki takımın kadrosunda sakat oyuncu bulunmuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr