Çığlıklar üzerine bahçeye koşan Fuat A. ve babası, yaralı kadını kendi araçlarıyla Uludağ Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan müdahaleye rağmen İlknur Tarih yaşamını yitirirken, Fuat A. gözaltına alındı.

Olay, dün merkez Nilüfer ilçesi Yolçatı Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre Fuat A., babası H.A. ile birlikte köydeki bahçede ruhsatsız tabancayla atış yaptı. Fuat A.’nın tabancasından çıkan kurşunlardan biri, komşularıyla evinin bahçesinde oturan evli 1 çocuk annesi İlknur Tarih’in göğsüne isabet etti. Çığlıklar üzerine bahçeye koşan baba- oğul, kanlar içindeki kadını kendi araçlarıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan müdahaleye rağmen İlknur Tarih yaşamını yitirdi.

DUVARLARDA KURŞUN İZLERİ

Polis ekiplerinin evin bahçesinde yaptığı incelemede duvarlarda 4 kurşun izi ve çatısındaki kiremitlerde de kırıklar tespit edildi. Eşini kaybeden 42 yaşındaki Ahmet Tarih ve yakınları sinir krizi geçirdi. Cumhuriyet savcısı genç kadının cesedini otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırttı.

Polis tarafından gözaltına alınan baba H.A. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Fuat A. 'Adam öldürmek' suçundan adliyeye sevk edildi. Fuat A. verdiği ifadesinde, tabancayla talim yaptığını belirterek, "Atışın ardından silahımı temizledim ve tek bir deneme atışı daha yaptım. Çığlık sesi duyunca olay yerine koştuk. Kazayla oldu. Çok pişmanım" dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr