Fotoğraf: Twitter

Olay, saat 17.26'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenazesinin kaldırıldığı Ulucami'deki kalabalığın dağılmasının ardından, bahçenin batı kapısı yakınına gelen 25 yaşındaki bir kadın, üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. Patlama kentin büyük bölümünde duyulurken, sokaktakiler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü patlamada, şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar kanlar içinde kaldı.

Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koşarken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.

Patlamanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma başlatırken, polis telsizinden kentteki hassas noktalar ve kamu binaları ile kalabalıkların bulunduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması anonsları yapıldı.

Emniyet yetkilileri ilk açıklamalarında saldırının 'canlı bomba' eylemi olduğunu, 25 yaşlarındaki kadın teröristin parçalanarak öldüğü, hastaneye kaldırılan 13 kişinin hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

İntihar saldırısının terör örgütü IŞİD tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

MÜEZZİNOĞLU: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'daki terör saldırısında yaralananlar ile ilgili açıklama yaptı. Müezzinoğlu yaralı sayısını 13 olarak açıkladı ve yaralananlar arasında hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını söyledi.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ABD UYARMIŞTI

ABD, Türkiye’deki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşın bu sabah uyarmış, Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada “Amerikan vatandaşları, Türkiye’nin kalabalık turistik bölgelerinden uzak durmaları konusunda” uyarılmıştı.

Bursa'da patlama: 25 yaşındaki kadın kendini patlattı - FOTO GALERİ

Bursa'daki patlamadan yeni görüntüler - VİDEO

ABD'den 'acil kodlu' Türkiye uyarısı

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntünün Bursa'daki canlı bombanın patlama sonrası görüntüsü olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr