Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya’da bir otelle ilgili mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Şahin ve Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan ile Genel Müdür Yardımcısı Zehra Gamgam hakkında, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’dan soruşturma izni istedi.

Başkentin ünlü şirketlerinden Talip Kahraman A.Ş, savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, şirketin işletme hakkına sahip olduğu Antalya Belek’teki Altis Golf Otel’in Kültür Bakanlığı tarafından 2010’da hukuka aykırı olarak kapatıldığını öne sürdü. Kapatma kararını Antalya 2. İdare Mahkemesi’nin iptal ettiğini belirten şirket, buna karşılık Kültür Bakanlığı’nın 9 aydan beri kararı uygulamadığını öne sürdü.

Otelin tekrar faaliyete geçemediği için şirketin 50 milyon TL zarar ettiğini ifade eden avukat Kemal Gürpüzer, kararı yerine getirmemek için oyalayıcı işlemler yaptığını iddia ettiği Ali Şahin, Adnan Aslan ve Zehra Gamgam hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma açılmasını istedi.

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na üç bürokrat hakkında soruşturma izni istedi. Bakanlık soruşturma izni verirse Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcılığı, üç bürokratla ilgili soruşturma yürütüp dava açabilecek.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr