30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümü Bozcaada’da dün sabah ilk olarak resmi tören ile kutlanıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da gerçekleşen çelenk koyma törenine Kaymakam Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Garnizon Komutanı Ekrem Serdar Eren, kurum ve daire amirler katıldı. Aynı zamanda siyasi partilerin temsilcileri de törende hazır bulundular. 

Bozcaada’da Zafer Bayramı kutlamaları belediyenin düzenlediği Fener Alayı yürüyüşü ile devam etti. Bozcaadalı yurttaşlar ve adaya tatil nedeni ile gelen misafirler katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşe yediden 70’e binlerce kişi katılırken, birçok ada esnafı da yurttaşlara eşlik etti.

Bozcaada Haber'in havadan çektiği muhteşem görüntü

CHP İlçe Teşkilatı’nın tam kadro katıldığı yürüyüşe, aynı zamanda Çanakkale CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Lapseki CHP İlçe Başkanı Abdulkadir Özeren ve Gelibolu CHP İlçe Başkanı Nevzat Kaya da katıldı. Bozcaada’dan ise İlçe Garnizon Komutanı Ekrem Serdar Eren, Jandarma Komutanı Erbil Terbıyık ve siyasi partilerin temsilcileri yürüyüşte hazır bulundu.

Bozcaada Haber'den Serkan İlik'in haberine göre Jandarma Çeşmesi önünde başlayan yürüyüşte yurttaşlar 250 metre uzunluğundaki dev Türk Bayrağı’nı taşıdı. Bu sırada kortejde ellerinde Türk bayrağı ve meşaleler ile muhteşem görüntüler oluşurken atılan tek slogan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” oldu.

BAŞKAN HAKAN CAN YILMAZ DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın konuşması kutlamaya damgasını vurdu. Başkan Yılmaz’ın konuşması bütün yurttaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Başkan Yılmaz konuşmasına Nazım Hikmet’in Davet isimli şiirindeki dizelerle başladı. İşte Hakan Can Yılmaz’ın konuşması : 

Fotoğraflar için resmi tıklayınız

KAYMAKAM VE AKP İLÇE TEŞKİLATI TÖRENE KATILMADI

Türkiye’nin demokrasisine kastetmek isteyen darbecilerin 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında Bozcaadalı yurttaşlar CHP, AKP, MHP ve HDP demeden demokrasi yürüyüşüne katılmış, bu yürüyüşte AKP ilçe başkanlığı ve İlçe kaymakamı ilk sıralarda yer almıştı. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda aynı isimler coşkulu fener alayına katılmadı. Resmi törene katılan İlçe kaymakamı Abbas Yeşilkuş’un akşam düzenlenen fener alayına rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı öğrenildi. Konu ile ilgili ise AKP ilçe teşkilatından bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr