Çin ekiplerinden Bejing Guan'a transfer olan Burak Yılmaz 17.00'de kalkan uçak ile yeni takımının kamp yaptığı Dubai'ye gitti. Havaalanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başarılı golcü, "Benim için farklı bir duygu. Hem mutluyum hem üzüntülüyüm. Bu kulüpte çok güzel şeyler yaşadım. Buradan ayrılmak beni üzüyor ama benim hiçin yeni bir hikaye başlıyor" diye konuştu.

"Transfer iki tarafın da istemesiyle olacak bir şeydir" diyen Burak, "Eğer süreci soracak olursanız ben kulübün de durumunu düşünerek kararımı gitmekten yana verdim" dedi.
Kimseyi zor durumda bırakmak istemediğinin altını çizen Yılmaz, "Ben giderayak kimseyi zor durumda da bırakmak istemem ama transfer tek tarafın istemesiyle olmaz. Çin'e giden oyuncuları ben de basından takip ediyorum. Bana da nasip oldu. Çok bilgim yok ama gidince ben de öğreneceğim" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARI HEP GÜZEL HATIRLAYACAĞIM"
Sarı kırmızılı taraftarlara da bir mesaj yollayan başarılı golcü; "Taraftar her zaman kupa ister, başarı ister... Biz de onlara bunları verdik. Benim de kırıldığım dönemler oldu. Çok da fazla eleştirildim ama Galatasaray taraftarını her zaman güzel anılarla hatırlayacağım. Rize'de yüzüme çakmak atıldığında benim için açtıkları pankartla hatırlayacağım.
Buradan mesaj da vermek istiyorum. Bu dönem destek dönemi... Galatasaray taraftarı zor dönemde takımını ayağa kaldırmış bir taraftar grubu... Benim kader birliği yaptığım arkadaşlarım hala bu takımda... Lazio maçıyla inşallah yeniden yükselişe geçeceğiz." dedi.

"MUSTAFA HOCAYLA KONUŞTUK"
Galasaray'dan ayrılmanın verdiği üzüntüyü tarif etmeye çalışan Burak, "Ben buradan giderken içimden adeta bir parça kopuyor. Gitmeden geri dönmeyi konuşmak olmaz. Çin'de de kazandığımın karşılığını vermeye çalışacağım.
Selçuk da benim gitmeme üzüldü. Onla kardeş gibiyiz. Hayatımıza bu 4 sene böyle devam edeceğiz. Lazio maçında ona da başarılar diliyorum.
Mustafa hocamla görüştüm. Kendisnin yanına teklifle ilgili gittiğim zaman benimle uzun bir konuşma yaptı. Böyle bir teknik direktörüm olduğu için şanslıyım, ona çok minnettarım. Belki kısa süre çalıştık ama ben bir baba kazandım. Mustafa hoca benim üzerimde güzel etkiler bıraktı, ben de onun üzerinde bu etkileri bırakmışımdı. Belki zor dönemdeyiz ama o takımı yeniden ayağa kaldıracaktır" diye konuştu.

Transfer dönemi bittikten sonra ben takımdan ayrılıyorsam bununla ilgili bir şey mutlaka düşünülmüştür. Ben yönetim ne düşünüyor gerçekten bilmiyorum ama Mustafa hoca kendi içimizden bir şeyler yaratmak istiyor. Bunu biliyorum.

"UMUT GOL ATACAK..."
Galatasaray'ın hedeflerinin bitmediğinin altını çizen Burak, "Hala Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde şansımız var. Burada hedeflerimize ulaşırsak, kulüp maddi anlamda yeniden ayağa kalkacaktır diye düşünüyorum. Allah izin verirse Umut da gol atacak. Podolski var, Yasin, Olcan var... Ben olduğumda da sıkıntılı dönemler yaşadık. Ben yokken sadece biraz desteğe ihtiyaçları var. Onlar gerekeni yapacaktır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr