CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP MYK sonrasında açıklamalarda bulundu. 23 Nisan Resepsiyonu'nun iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Tezcan, "Dün Karaman'da yaşananları gördük, çocukları koruması geren iktidarın, vakıfları koruduğunu gördük. Bu anlayışın 23 Nisan'ı kutlamaya yüzü olmadığı için bayramlardan kaçıyorlar" diye konuştu. Tezcan, Türkiye'de eğitim sisteminin tarikat, cemaat ve vakıf üçgenine sıkıştırıldığını söyledi.

Dokunulmazlıklarla ilgili olarak, Anayasa'nın 83. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Tezcan, "Bakanları ve Başbakanları neden dokunulmazlık zırhı içinde koruyorsunuz. Yolsuzluk yapan, suç işleyen bakan korunacak mı? Sayın Davutoğlu terör örgütlerine yardım ve yataklıktan suç işledi" dedi.

Yargıtay'ın Ergenekon kararı hakkında, "Kumpas çöktü" diyen diyen Tezcan, "Ergenekon ve Balyoz davasında hak kayıplarına uğrayanların haklarını verecek yasal düzenleme raflardan inmelidir" dedi.

"Tarihimizde iki tane aydınlar bildirgesi var. Birisi Kenan Evren döneminde... Evren o dönemde bildiriye imza atanları vatan haini ilan etmişti. Evren dönemiyle şimdi yaşadığımız dönem arasında bir fark var" diyen Tezcan, o dönem hiç bir mahkemenin Kenan Evren'in sözüyle aydınları tutuklamadığını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr