Emel Sayın, Bostancı konserinde "Gerçek diva sizsiniz" diyen bir hayranına, "Emel Sayın'ın sahtesi de mi vardı?" diye karşılık vermişti. Bülent Ersoy, bu sözler üzerine "Sözlerini duydum ama pek önemsemedim. Bir insanın eğer konuşulacak bir şeyi yoksa birilerinin sırtına basar, omuzuna basar" ifadelerini kullanmıştı. Konu bugün Deniz Akkaya ve Seren Serengil’in sunduğu 'Duymayan Kalmasın' programında masaya yatırıldı.

Canlı yayına telefonla bağlanan Bülent Ersoy, 'Diva' polemiği yaşadığı Emel Sayın’la ilgili 30 yıldır sakladığı bir sırrı açıkladı.

"ŞİMDİ GERÇEK BİR KADIN DİNLEYECEKSİNİZ"

1980’li yıllarda başından geçen bir olayı paylaşan ünlü sanatçı, "Emel Hanım’ın eli, yüzü güzeldir. Ancak bu iş elle ayakla olmuyor. Çok kibar, asil ve zarif görüntüsünün altında neler yattığını ben biliyorum. İnsanların bir yerlere geldiğinde konumlarını korumak adına neler yaptığını, nerelere çomak soktuğunu sizler bilmiyorsunuz. 80’li yıllarda İzmir Fuarı’nda bulunan 15 bin kişilik bir restoranda sahne alacaktım, sahneye çıkmama kısa bir süre kala ifade vermek üzere savcılığa çağırıldım. Seyircilerin mağdur kalmaması adına Emel Sayın’dan ‘Bülent Hanım’ın yerine sahneye çıkar mısınız?’ ricasında bulunmjuşlar. O da kabul etmiş. Beni izlemek için gazinoya gelen seyirciler karşılarında Emel Sayın’ı görünce ‘Bülent Hanım neden yok?’ diye sormuşlar. ‘Onun savcılıkta işi vardı ve gelemedi, şimdi gerçek bir kadın dinleyeceksiniz’ yanıtını vermiş. Emel Sayın’ın göstermelik nezaket ve zarafet oyunlarını ben yemem, sizler yersiniz. Bu olayı 30 yıl sonra ilk defa açıklıyorum. Her zaman doğruları söylerim, somut göstergelerle konuşurum. Ne olursa olsun böyle bir şeyin söylenmesi yanlış. İnsanları belden aşağılarıyla yorumlamayacaksınız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr