Ankara'daki saldırının ardından Bülent Arınç, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Arınç açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'başkanlık' göndermesinde bulundu. Arınç, "Terör, devletin güvenlik kapısını kırıp milletin canını almaya niyet etmişken, hiç bir isim, hiç bir makam milletimizin huzuru ve devletimizin bekasından daha üstün değildir" ifadelerini kullandı.

28 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını lanetlediğini belirten Arınç, istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu iddialarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Bülent Arınç'ın açıklaması şöyle:

"Ankara’da meydana gelen terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden TSK mensuplarımıza ve diğer masum vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin huzur ve güvenliğine karşı yapılan bu tür saldırıların planlayıcıları, uygulayıcıları ve terörden medet umanlar, milletimizin kenetlenmesi ve metaneti ile kirli hedeflerine asla ulaşamayacaklardır. Devletimizin gücü ve kararlılığı karşısında yenilgiye mahkumdurlar. Bu ve benzeri saldırıların failleri ve azmettiricileri bilmelidirler ki terörle elde edilebilecekleri tek şey aziz milletimizin artan nefreti ve lanetlemesidir.

Terör, Ankara’da bomba olup patladığında Cizre’de Sur’da hendek olup, barikat olup kamu düzenini bozduğunda da aynı halkı, aynı huzuru hedef alıyorlar.

"TÜM MASUMLARI HEDEF ALIYOR"

Patlayan her bombada, askerimize, polisimize, vatandaşlarımıza sıkılan her kurşunda bir kez daha anlıyoruz ki terör, canı yananların, huzuru bozulanların Türk mü, Kürt mü, Laz mı, Çerkez mi olduklarına, kadın mı, erkek mi, çocuk mu olduklarına bakmıyor. Topyekün bir halkı, kirli ve alçak emellerine alet edemedikleri tüm masumları hedef alıyor.

"MAKAMLAR VARSA MUTLAKA GEREĞİ YAPILMALI"

Terör, zaaf kollar ve zaaf kullanır. Ülkemizde ve özellikle Başkent’in en merkezi yerlerinde bir süredir yaşanan terör eylemlerinde istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu iddiaları ciddiye alınmalı ve Sayın Başbakan’ımızın ve hükümetimizin olanca gayretlerine, hassas idarelerine rağmen görevlerinin ifasında zaaf gösteren makamlar varsa şayet, mutlaka gereği yapılmalıdır.

"HİÇBİR İSİM, HİÇBİR MAKAM, HİÇBİR GEREKÇE..."

Terör, devletin güvenlik kapısını kırıp milletin canını almaya niyet etmişken, hiçbir isim, hiçbir makam, hiçbir gerekçe ve hiçbir aidiyet insanların canından, milletimizin huzuru ve devletimizin bekasından daha üstün değildir.

Bülent Arınç"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr