Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç Bülent Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği ziyareti sırasında bazı açıklamalar yaptı. Arınç, Ergenekon davası ile ilgili sözleri nedeniyle "pardon diyecek misiniz" sorusu üzerine "pardon falan demiyorum" dedi.

Bülent Arınç, Yargıtay’ın Ergenekon davasına ilişkin kararını ise “İyi bir bozma olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bülent Arınç, o dönem bir televizyon programında “Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sıkıntılar, sancılar bir taraftan doğum sancısıdır. Bir taraftan da bağırsakların temizlenmesidir” demişti.

Dava çöktü... Bu manşetler unutulacak mı?

AKP'den Yargıtay'ın 'Ergenekon' kararı için ilk yorum

"NUR TOPU GİBİ BİR DOKUNULMAZLIK DOSYASI ORTAYA ÇIKAR"

TBMM eski Başkanı Arınç, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin açıklama yaparak, "Kısıtlı dokunulmazlığın kaldırılması yoluna gidilebilir. O zaman göreceksiniz nur topu gibi bir dokunulmazlık çözümü ortaya çıkar" dedi.

Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Arınç, ziyaretinde dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik yeni bir formül önerisinde bulunarak, şöyle konuştu: "Dokunulmazlık meselesi sadece yasama ile ilgili değildir. Buna da ihtiyacımız var. Yoksa parlamento çalışamaz hale gelir. Milletvekillerinin siyasi hayatı bitirebilir. Daha dün yeni biten bir davayı da göz önüne alırsanız farklı şekillerde suçlanmış insanların 5 sene tutuklu kaldıktan sonra 'Geçmiş olsun, pardon' sözleriyle karşılaştığını görmek siyasetçiler içinde mümkün olabilir. Mutlaka bir filtreye ihtiyaç var. Bütün kamu görevlileri için asker ve sivil bürokraside ne varsa ondan eksik olmamak şartıyla milletvekilleri içinde böyle bir şeye ihtiyaç var. Burada en çok dikkat çeken soru 'Ya bunlar gözaltına alınır, tutuklanırsa?'. Yargı süreci başlarsa bunların hepsi olabilir. İyi ama bu yargı öyle bir yargı ki ne zaman ne yapacağı belli olmaz. E burası Türkiye. O zaman ne yapmak lazım. Kısıtlı dokunulmazlığın kaldırılması yoluna gidilebilir. Mademki bu teklifte pek çok anayasaya ayrılıklar var diyorsunuz bir tane de benden olsun. Bir önerge gelir de dokunulmazlıkları kaldırılan ve dosyaları yargıya sevk edilen kişiler 'gözaltına alınamaz veya tutuklanamaz' diye bir hüküm de getirilirse yargı kendisini bunla bağımlı sayar diye düşünüyorum. Bu teklif mutlaka geçecekse iktidara, milletvekillerine düşen bunlar daha iyi bir çözümü bulabiliyorsa teklifin içinde genel kurul gündemine getirsinler bu endişe büyük bir endişeyse altına da bunu yazıversinler. O zaman göreceksiniz nur topu gibi bir dokunulmazlık çözümü ortaya çıkar"

Kılıçdaroğlu: Gün gelecek 'bu davanın savcısıyım' diyen zat yargılanacak

'Ergenekon' davasında kim ne kadar ceza almıştı?

İlhan Selçuk 8 yıl önce uyarmıştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr