15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşanan direniş hikayelerini anlatan 56 yazarın kaleme aldığı " Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikayeleri" adlı kitabın tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı'nda düzenlenen toplantıya Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Okçular Vakfı Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erdem Yayınları Genel Yayın Koordinatörü Melike Günyüz ile kitabın editörleri ile yazıları bulunan yazarlar katıldı.

"OKUDUKÇA 15 TEMMUZ GECESİNİ TEKRAR TEKRAR YAŞADIM"

Toplantıda konuşan Bilal Erdoğan, kitabın kendisine bir ay önce ulaştığını, hikayeleri okudukça 15 Temmuz gecesini tekrar tekrar yaşadığını ve o duyguları hissettiğini dile getirdi. Kitabın aynı zamanda Uhud Savaşı'nın müslümanlar tarafından kaybedilmesine neden olan Okçular Tepesi'nin terk edilmesini referans aldığını kaydeden Erdoğan, "Bizim bu dünyaya niye geldiğimizi, görevimizin kulluktan ibaret olduğumuzu hatırlatması itibariyle çok anlamlı ve önemli" diye konuştu.

'HURDA NESİL' BENZETMESİ

"Allah bize elbette böyle geceler yaşatmasın" diyen Bilal Erdoğan, "Bir çok şehidimizin evinde, gazimizin yanında aynı ifadeleri hep kullandık; unutursak, unutturursak kanımız kurusun. Çünkü bir nesil Çanakkale ile yetişmesine rağmen maalesef Çanakkale'ye layık olamadı. Şimdi yeni bir nesil, inşallah 15 Temmuz ile yetişsin. 15 Temmuz'daki o duruşu ortaya koyan şehitlerimize gazilerimize layık bir nesil olarak yetişsin inşallah. İşte burada yine böyle bir ifade var; 'hurda nesil' olmasın, hurda nesile benzemesin. Bu dünyada kendilerine vaat edilen yalancı cennetlerin peşinde koşmasın gerçek cennete ulaşmak için bu dünyada fedakarlık etsin. Gerçekten inançlı bir kul olabilmek için bu dünyayı işgal etsin. Çünkü bu dünya kısa bir süreden ibaret olan bir durak" dedi.

"15 TEMMUZ BAĞIMSIZLIĞIN TEMİN EDİLMESİ YOLUNDA DÖNÜM NOKTASI"

Bilal Erdoğan, 15 Temmuz'un ülkenin bağımsızlığının temin edilmesi yolunda çok önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Erdoğan, "İnşallah gençlerimiz bu bağımsızlık bilinciyle, bu bilincin beraberinde hangi fedakarlıkları ve neleri getirebileceğinin bilinciyle yetişsinler, geleceklerini kurgulasınlar. Böylelikle her zaman söylediğimiz gibi Türkiye bağımsız ve güçlü olursa bunun dünya ve ümmet için, müslümanlar için anlamı ancak daha çok adalettir, ancak barıştır ancak refah ve huzurdur" şeklinde konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda kitabın hazırlanmasında ve yayımlanmasında emeği olanlara da teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Haydar Ali Yıldız ise 15 Temmuz bir milletinin diriliş ruhu ve ayağa kalkışı olduğunu ifade ederek bu ruhun her daim canlı tutulması gerektiğini belirtti.

KİTABIN EDİTÖRÜ: AMAÇ HİKAYELERİ NESİLDEN NESİLE AKTARMAK

Kitabın editörü Gülcan Tezcan ise kitaptaki hikayelerin 15 Temmuz gecesi herkesin şahit olduğu hikayelerin özeti olduğunu söyledi. Tezcan,"Amacımız, biz kalem erbabına düşen bu Okçular Tepesi gibi kitaplarla bu hikayeleri nesillerden nesillere aktarmaktır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr