Almanya merkezli Franz Moll Vakfı’nın Nükleersiz Gelecek Ödülleri’nden “direnişçi” dalına, İzmir Barosu avukatlarından Arif Ali Cangı değer görüldü. Cangı’nın, Akkuyu Nükleer Santralı’nın yanı sıra, İzmir Gaziemir’deki eski bir kurşun fabrikasında ortaya çıkan radyoaktif içerikli atıklara karşı mücadelesi nedeniyle ödüllendirildiği belirtildi.

Tören Johannesburg’da

Vakıf her yıl 11 ayrı dalda, dünya genelinde nükleer silahlara, nükleer sanayiye ve uranyum madenciliğine karşı mücadele veren kişi ve kurumları ödüllendiriyor. Artvin Cerattepe’den İzmir Efemçukuru’na kadar Türkiye’nin birçok önemli çevre davasında hak arayan yurttaşların savunmanlığını yapan Cangı da, bu yıl vakfın “direnişçi” ödülüne değer görüldü.

Cangı, ödülü ülkemizdeki tüm nükleer karşıtları ve yaşam savunucuları adına alacağını vurgulayarak, “Bu ödülün nükleere ve diğer yaşamı tehdit eden projelere karşı yürüttüğümüz yaşamı savunma mücadelemizi yükseltmesini, dünyanın diğer ülkelerindeki mücadelelerle buluşmasının başlangıcı olmasını umut ediyorum. Nükleer belasını dünyanın başına insanlık sardı, elbirliği ile dayanışma ile direnişle dünyayı bu beladan kurtarabiliriz.

Yaşamın sürmesi için nükleersiz bir geleceği kurmak zorundayız” yorumunu yaptı. Ödül töreni Güney Afrika’nın Johannesburg kentinde 17 Kasım’da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr