“Acı dışında hiçbir şey de üretmedi bu yaklaşım” diyen Aydar, “Bunları birinci elden yaşamış biri olarak söylüyorum. 1994 döneminde parlamentoda idim. Aradan tam 22 yıl geçti. Bunun çözüm olmadığını herkes gördü. Dokunulmazlık olayı Kürtlere siyaset yolunun kapatılmasıdır. Topyekûn Kürtlere saldırıdır. Bu kimseye kazandırmaz. Daha fazla acı, gözyaşı ve yıkıma neden olacaktır” dedi.

‘Barış istemeyiz demeyiz’

Cumhuriyet’in telefonla ulaştığı Aydar, ABD Büyükelçisi John Bass’ın PKK’ye silah bırakma çağrısı, ABD ve Avrupa ülkelerinin çözüm sürecine geri dönülmesi çağrılarını değerlendirdi. Aydar, “Zaman zaman Avrupalılardan, Amerikalılardan benzer sesler geliyor. ‘Yeniden masaya dönülsün, ’deniliyor. Hatta bize farklı kanallardan da ulaşılıyor. ‘Bu tür konular için tek başına şöyle olsun ya da böyle olsun demek yeterli değildir. Pratikte görmek istiyoruz, Amerika bir masa kursun, iki tarafı da bir araya getirsin, orada konuşalım’ dedik. Eğer birileri barışa ve çözüme yönelik bir girişimde bulunursa, biz bu konuda ‘Barış istemeyiz, çözüm istemeyiz’ noktasında değiliz” ded

Çözümden uzaklar

Hükümetin çözümden uzak bir tutum sergilediğini vurgulayan Aydar sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetin şu anda tavırları ve açıklamaları görüşme sürecine, çözüm sürecine kapıları kapattıklarını gösteriyor. Bu savaşı hükümet başlattı, görüşme sürecini onlar bitirdi. Bir yıldan uzun bir süredir Başkan Apo ile kimse görüştürülmüyor. Bu yaklaşımlar kimin ne istediğini daha açıkça gösteriyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr