Mühimmat yüklü MİT TIR’ları ile ilgili haberlerinden dolayı tutuklanan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti’nin 81. gününde, nöbeti Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi ve Halkevleri devraldı.

Nöbette CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal da yer aldı. Cezaevi önünde açıklama yapan Şube Başkanı Aykut Güngör, tutuklananın halkın haber alma hakkı olduğunu vurguladı. Dündar, CHP’li Kayışoğlu aracılığıyla yolladığı notta, “Silivri’ye hoşgeldiniz. Bizim sarayımız da burası. Ama mesleğimizin mecburi durağı, yazarlar akademisi. Ne mutlu ki kaçak sarayın paralı nöbetçilerine inat, bizim gönüllü umut nöbetçilerimiz var” dedi. Erdem Gül ise notunda, “İçeride ya da dışarıda fark etmez, aslolan gazeteciliği yapabilmemiz. Şu anda biz fiziki olarak duvarların arkasına atılmış durumdayız. Ancak ülkede görünmeyen duvarlarla gazeteciliği tutuklamak istiyorlar. Bu nedenle hep birlikte o duvarları acilen yıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

ÇGD’nin ardından nöbeti Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy devraldı. Ersoy. “Umut Cerattepe’de, umut akademisyenlerde, umut halktadır” dedi. Nöbeti bugün “Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu”, Mimar Haydar Akdağ ve emekli Ali Daşdan tutacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr