Asayiş Şube Müdürlüğü ve Sultangazi İlçe Emniyet müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda iki azılı gaspçı gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte bir adet kuru sıkı silah ve mermi ele geçirildi. Şüpheliler Uğur A. (22) ve Emre A. (21)’nın 28 Eylül ve 9 Ekim tarihleri arasında, İstanbul'un Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bahçelievler ve Avcılar ilçelerinde bulunan 11 markete girip silah zoruyla gasp yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin ilk soygunlarını 28 Eylül 2016 tarihinde Sultangazi ilçesinde bir marketten 600 lira gasp ederek başladıkları daha sonra her gün en az bir gün soygun yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin son gasp olaylarını ise Avcılar, Cumhuriyet mahallesinde bulunan bir marketten 2 bin 570 lira gasp ettikleri bu olaydan bir gün sonra polis operasyonuyla yakalandıkları belirtildi.

SABIKALARI POLİSİ BİLE ŞAŞIRTTI

Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları yapılan şüphelilerin çok sayıda sabıkalarının olduğu öğrenildi. Şüphelilerden Uğur Ş.’nin daha önceden 8 adet gasp, 5 adet güveni kötüye kullanmak, 1 adet yaralama, 3 adet hırsızlık olmak üzere toplam 17 kez polis tarafından gözaltına alındığı tespit edildi. Şüphelinin ayrıca hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu, bir süre önce izinli çıktığı cezaevine geri dönmeyince firari olarak arandığı öğrenildi. Diğer şüpheli Emre A.’nın ise daha önceden 3 adet gasp, 3 kez uyuşturucu bulundurmak, 4 adet hırsızlık, 2 yaralama olmak üzere 12 kez gözaltına alındığı belirtildi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE İLGİNÇ DETAY

Şüphelilerin bazı olayları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde müşteri gibi kasaya yaklaşan şüphelilerin daha sonra silahlarını çekerek kasada bulunan paraları alarak kaçtıkları görüldü. Şüphelilerin bir market soygunu sırasında kasadaki paraları aldığı, bir bayan kasiyerin onu durdurmaya çalıştığı, bu sırada market içinde bulunan müşterilerin alışverişe devam ettikleri görüldü.Şüpheliler polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr