Rio de Janeiro’da düzenlenen olimpiyatlarda Türk kafilesinden şu ana kadar hiçbir sporcumuz kürsüye çıkamadı. Şimdiye kadar yarışanların birkaçı dışında Türk sporcular beklenen performansı gösteremedi. Ancak içlerinden 17 yaşındaki iki sporcu artistik cimnastikçi Tutya Yılmaz ile okçu Mete Gazoz Olimpiyat Oyunları’nda gösterdikleri performans ve gayretle Türk halkının gönüllerini fethetmeyi başardılar.

‘Madalya alacağım’

Türkiye’nin artistik cimnastikte parlayan yıldızı Tutya Yılmaz, olimpiyatlar sonrasında yeni hedefleri olduğunu açıkladı. Türkiye’ye dönüşte 2020 Olimpiyat Oyunları için hazırlıklara başlayacağını söyleyen milli cimnastikçi “Ülkemi güzel bir şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum. Burada yarıştıktan sonra adeta gözlerim açıldı. ‘Artık olimpiyat madalyası kazanmak istiyorum’ dedim. Bunun için çok çalışacağım. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın hazırlıklarına en kısa zamanda başlayacağım” diye konuştu.

Okçuluğun geleceği

Türkiye’nin genç yıldızlarından 17 yaşındaki milli okçu Mete Gazoz, Son 32’de dünya 5 numarası Hollandalı sporcu Sjef Van Den Berg ile karşılaştı. Mete, Berg’e 7-3 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Ancak Mete, bir önceki turdaki hırsı ve muhteşem atışlarıyla tribünlerden uzun süre alkış aldı. Mete’nin olimpiyattaki gayretine şapka çıkartan birçok sosyal medya kullanıcısı, Twitter üzerinden yaklaşık 10 bin mesaj atarak milli sporcuya desteklerini sundu. Mete için, “Yazık oldu” yorumu yapıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr