Tarih 15 Temmuz 2016, saat 05.30... Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasından 12 saat önce Kuleli Askeri Lisesi'nin çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar'ın dünkü köşesine taşıdığı fotoğrafta, Kuleli Askeri Lisesi'nin iki kulesine, iki Türk bayrağı asıldığı görülüyor. Lisede darbe öncesinde bayrakların neden asıldığı ve darbe sonrası ise neden indirildiği bilinmiyor.

Munyar'ın köşesindeki ilgili bölüm şöyle:

“İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, 15 Temmuz 2016 sabahı da Beşiktaş'taki evinden 05.30'da çıktı, Kuruçeşme'ye doğru yürüdü. Yürürken karşı kıyıya, Kuleli Askeri Lisesi'ne baktı. Sabahın köründe binaya bayraklar asılması dikkatini çekti. Düşündü, önceki sabah bayrak asılı değildi. Bir kare fotoğraf çekip, saat 08.00'de şirketinin yöneticilerini aradı. “Kuleli Askeri Lisesi'ne sabahın köründe bayrak asıldı. Kontrol edin bakalım, bugün binalarımıza bayrak asmamızı gerektiren bir durum var mı?” diye sordu. Kontrol ettiler, o gün özel bir durum söz konusu değildi. 15 Temmuz sabahı Kuleli'ye asılan bayrak, darbeci FETÖ çetesi açısından bir işaret miydi?”

Vahap Munyar'ın yazısını okumak için tıklayın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr