Panama menşeli Mossack Fonseca’nın 11 milyon belgesinin basına sızdırılması sonucu ortaya çıkan Panama Papers dosyaları tüm dünyayı sarstı. Yolsuzluktan görevi askıya alınan UEFA eski başkanı Platini ve Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin de isminin bulunduğu Panama Belgelerinin, deniz aşırı ülkelerde yapılan yüzlerce para aklama ve vergi kaçırma suçlarını ortaya çıkardığı belirtiliyor.

Sosyal medyada da en çok konuşulan konulardan biri olan Panama Belgeleri'nin ortaya çıkalı kısa bir süre olmasına rağmen belgeleri internete sızdıran Araştırmacı Gazeteciler Uluslararası Konsorsiyumu, resmi internet sitesinden kullanıcılarının yaşananları daha iyi anlaması için bir de online oyun hazırladı.

"VERGİ CENNETİNE GİDEN MERDİVENLER"

“Vergi cennetine giden merdivenler” adı verilen oyunda kullanıcılara 3 seçenek sunuluyor. Oyunda Juan Penalti adlı futbolcu karakterin yanı sıra, Polly Tissien adlı politikacı ve Edmun von Kronen adlı iş adamı karakterleri seçilebiliyor. Karakter seçiminin ardından yapılan tercihlerle başarıyla vergi kaçırılabiliyor ya da vergi dairesine yakalanıyor.

Futbol, ekonomi ve siyaset dünyasını derinden sarsan Panama Papers dosyalarında Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi’nin de isminin geçtiği iddia edilmişti. Messi’nin Panama’da Mega Star Enterprises isimli bir şirket kurduğu bu şirketi vergi kaçırmak ve para aklamak için kullandığı belirtiliyor. (sporcope)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr