Tekirdağ'ın Lüleburgaz ilçesinde CHP'lilerin üst geçite astığı Anayasa'nın ikinci maddesini içeren "Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik ve Sosyal Hukuk Devletidir" yazılı pankarta polis tarafından tutanak tutularak idari para cezası kesildi.

CHP'liler duruma isyan ederken aynı pankartla birlikte "Türkiye Laiktir, Laik Kalacak" yazılı pankarta da ceza geldi.

Polis toplamda iki pankart için 219 TL cezaya hükmetti.

Kendi adına kesilen bu ceza sonrasında CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya çok sert bir açıklama yaparak, "Bütün bu cezalarla biz Cumhuriyet Halk Partilileri, Cumhuriyet taraftarlarını, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yoldan döndürebileceğini zannedenler gaflet,  delalet ve hatta ihanet içersindedir." dedi.

GEREKİRSE EMNİYET GÜÇLERİ İLE ANAYASAYI KALDIRACAK GÜÇTEYİZ DİYORLAR

İlçe Başkanı Özgür Kaya yaptığı açıklamada;

14 yıldır türlü tuzaklarla ve türlü oyunlarla iktidarı ele geçiren parti, artık gerçek niyetini ortaya koymuştur. Geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı açıklamalarda ortaya çıkan gerici, baskıcı ve anayasayı tanımayan bu anlayışın gerçek niyetinin Cumhuriyeti yıkmak ve Anayasayı ortadan kaldırmak  olduğunu gözler önüne sermiştir.

Bugün öğlen saatlerinde, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptığı açıklamalardan sonra şehrimizde çeşitli yerlerde astığımız “Türkiye laiktir laik kalacak” pankartlarına ve sadece anayasanın ikinci maddesinin yazdığımız “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik Laik Sosyal bir Hukuk Devletidir” pankartları için kesilen 219 tl ceza kaymakamın görevlendirdiği polisler tarafından tebliğ edilmiştir.

Polis Anayasanın 2. Maddesini yazan pankarta ceza kesme yetkisini kimlerden almaktadır?
Kaymakamlık sadece Anayasanın 2. Maddesini hatırlatan pankartlarla ilgili soruşturma ve kovuşturma yetkisini kimden ya da nereden almaktadır.

Öncesinde hiçbir uyarı ya da bilgilendirme yazısı göndermeden doğrudan Cumhuriyet Halk Partisini ve CHP Lüleburgaz ilçe başkanını hedef alan bu cezanın gerçek niyeti ve gerçek amacı nedir?

Toplumun her kesiminin korku salmaya çalışan hükümet, bu ceza ile birlikte anayasayı fiilen tanımadığını ve gerekirse emniyet güçleri ile anayasayı kaldırabiliceğini göstermeye çalışmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sözleşmesi olan ve her kurum ve kuruluşun üstünde olan Anayasayı ve 2. Maddesini ortadan kaldırmaya çalışmak bu ipleri başkasının elinde, başsız hükümetin gerçek niyetidir.

Bütün bu cezalarla biz Cumhuriyet Halk Partilileri, Cumhuriyet taraftarlarını, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yoldan döndürebileceğini zannedenler gaflet,  delalet ve hatta ihanet içresindedir. Cumhuriyet Halk Partisi, Kendi Partisinde darbe yapanlara, kendi tüzüklerini, kendi kuralarını çiğneyip, kula kulluk edenlere,  anayasayı çiğneme şansını vermeyecektir.

Türk Milleti kendi Cumhuriyetini Anayasasını ve İstikbalini koruyacak kararlılık ve güçtedir. Cumhuriyeti ve anayasayı korumak için ihtiyacımız olan gücümüz damarlarımızdaki asil kandan gelmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyulur.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr