TAV Havalimanları’nın iştiraki olarak havalimanlarında yiyecek- içecek hizmeti vermek üzere kurulan BTA, bugün sekiz ülkede operasyonlarına devam ediyor. Türkiye’de havalimanlarının yanı sıra İDO noktaları ve AVM’lerde de markaları yer alan BTA, yurtdışında yeni havalimanlarını portföyüne eklerken şehir merkezlerine inmeye hazırlanıyor. Geçen martta Zagreb Havalimanı’nda operasyona başlayan şirket, yılın ikinci yarısında da Umman, Maskat Havalimanı’nda operasyona başlayacak.

İstanbul’da 23 bin metrekare üretim tesisiyle markalarına tedarik sağlayan şirket, dünyaya açılma politikaları kapsamında Ortadoğu pazarı için Dubai’de de üretime hazırlanıyor.

Dubai’de üretecek

Ortadoğu pazarının önemine dikkat çeken BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “İkinci üretim tesisimizi Dubai’de kurmak için planlarımızı yapıyoruz. Körfez Bölgesi’nde şu an Suudi Arabistan ve Umman’da faaliyetteyiz. Medine’de havalimanının ardından şehir merkezinde açtığımız işletmemizle önemli bir iş hacmine ulaştık” ifadelerini kullandı.

Cesur, “Türkiye’de ev dışı tüketim sektörünün büyüklüğü 50 milyar TL civarında. Bizim yer aldığımız Doğu Avrupa, Körfez Bölgesi ve Kafkaslar’da ciddi bir büyüme potansiyeli var” dedi.

Şirket aynı zamanda Hırvatistan’ın milli havayolu Croatia Airlines’ın uçak içi yiyecek-içecek hizmetlerini de sağlıyor. Tiflis ve Üsküp’te de bu hizmeti sunan BTA ilk kez bayrak taşıyıcı bir havayoluna hizmet vermeye başladı. Cesur, halen yapımı süren 3. Havalimanı’nda TAV ve BTA’nın kurumsal ve operasyonel olarak olmamasına ilişkin olarak, “Bunun kendileri için sorun olmadığını, büyüme politikaları olarak şehrin içinde de yer almaya devam edeceklerini, ancak ilerleyen süreçte 3. Havalimanı’nda yer alabileceklerini belirterek açık kapı bıraktı.

2 bin 500 kişiye hizmet veriyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr