Brüksel'e gidecek yolcular da patlama sonrası Atatürk Havalimanı'nda şok yaşadı. Türk Hava Yolları'nın iptal edilen TK 1943 sefer sayılı uçuşuyla İstanbul'dan Brüksel'e gidecek olan iki Türk yolcu şaşkınlık ve endişe içerisindeydi. Belçika'da yaşayan abla kardeş ailelerinin yaşadığı Brüksel'e gitmek için Almanya ya da Amsterdam'a gideceklerini söylerken THY'den net bilgi alamadıklarını belirttiler. Eski THY çalışanı olan Nurşen Degans çok üzgün olduğunu belirterek " Cep telefonlarımızla arandık. Havaalanı bombalandı denildi. Kimse bize yönlendirme yapmadı. Eski THY çalışanı olduğumuz için kendimize bir rota çizdik. Açıklama da yapılmadı. Üzgünüz tabii. Terör her yerde terör, olan insana oluyor. Türk ölmüş, Hollandalı ölmüş, Belçikalı ölmüş farketmiyor. İnsan bir değerdir. Üzüntümüz sonsuz "diye konuştu.

Metronun da bombalandığını söyleyen Degans ailesinin "Bize gelmeyin diyorlar" dediğini kaydetti. Nurgül Utkulu ise çocuklarının Brüksel'de olduğunu ve onların da panik içerisinde olduğunu söyleyerek " Bu işin Türkü, Kürdü, Çerkesi, Lazı yok çok üzgünüz. Çocuğumuz biraz önce aradı, ağlıyor nereye gideceğimizi şaşırdık. Çocuklarımız orada Allah korusun. Bir şekilde Almanya, Hollanda üzerinden gideceğiz " dedi.

Öte yandan THY'nin İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı da Amsterdam Havalimanı'na yönlendirilmişti. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul- Brüksel seferini yapan TK-1937 sefer sayılı uçak saat 08.27'de Atatürk Havalimanı'ndan kalktı. Yerel saatle 10.27'de Brüksel'deki Zevantem Havalimanı'nda olması gereken THY uçağı havadayken, Zevantem'de meydana gelen patlamalar nedeniyle önce yedek hava meydanı Liege'e , daha sonra da Amsterdam Havalimanı'na yönlendirildi.

THY SATIŞLARI İPTAL DURDURDU

Türk Hava Yolları, bombalama eylemlerinin ardından İstanbul-Brüksel arasında bilet satışını 24 Mart 2016 tarihine kadar kapattı.

Bugün, yarın ve Perşembe günündeki seferler için THY İstanbul-Brüksel arasında rezervasyon ve bilet satışı kabul etmiyor.

Halen THY'nin karşılıklı olarak Brüksel'e İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 4, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da bir seferi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr