Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ile Birleşik Krallık arasında gerçekleştirilecek ayrılık müzakerelerine AB adına Fransa eski Dışişleri Bakanı ve AB Komisyonu eski üyesi Michel Barnier'in liderlik edeceğini açıkladı.

Barnier'den 'yetenekli bir müzakereci' sözleriyle bahseden Juncker, Barnier'in 'müzakereleri yönetme adına önemli politika alanlarında zengin bir tecrübeye ve AB ülkelerinin başkentleri ile Avrupa Parlamentosu'nda geniş bir iletişim ağına' sahip olduğunu ifade etti. 

Daha önce Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı görevlerini yürüten ve 2010-2014 yılları arasında AB Komisyonu'nun iç piyasalar ve hizmetlerden sorumlu üyeliğini yapan Michel Barnier'in, 1 Ekim tarihinde göreve başlaması bekleniyor.

İngiliz The Independent gazetesinde yer alan bir habere göre, AB Komisyonu, Birleşik Krallık Lizbon Anlaşması'nın AB'den ayrılma şartlarını düzenleyen 50. maddesini resmi olarak yürürlüğe sokmadan önce ülkeyle ayrılık müzakerelerine başlamayacağın belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr