Özellikle yabancı turizmin sancılı olduğu bu sezonda, Bozcaadayerli turizmin göz bebeği haline geliyor. Her yıl Nisan ayından itibaren misafirlerine kapılarını açan tesisler, Mayıs ayında gerçekleşen New Balance Koşusu ile tam kapasite hizmete başlıyorlar. Ramazan ayının yaz sezonuna gelmesine rağmen adayı tercih edenlerin ve konaklayanların sayısı göz dolduruyor. Özellikle bayram tatilinde alınan bilgilere göre 10 bini aşkın tatilcinin Bozcaada'yı tercih ettiği öğrenildi.

Doğası, kendine has mimarisi, el değmemiş koyları, samimiyet kokan sokakları, organik kahvaltıları, rüzgar gülleri, eşsiz günbatımı ve daha sayamadığımız onlarca güzellik adayı görme isteği oluşturuyor bile.. Bunları okuyunca sizin de aklınıza bir Bozcaada kaçamağı geliyor değil mi?
Önemli ölçüde İstanbul ve çevre illerdeki tatilcilerin tercih yeri olan adaya merak gittikçe artmakta. Çanakkale Geyikli iskelesinden yaklaşık 30 dakika süren feribot yolculuğu ile başlayan Bozcaada serüveniniz ilk dakikasından itibaren heyecan vermeye başlıyor. Konaklamalarınız için butik tarz oteller, konuk evleri, tatil çiftlikleri, bağ evleri ve pansiyonlar gibi birçok seçenek bulunuyor. Çoğunluğu aileler tarafından işletilen tesislerde gerçek samimiyeti hissediyorsunuz.

Ada’da görülecek doğal güzellikler ve meşhur gün batımı haricinde yelken yarışları, ayazma panayırı, bağ bozumu festivali ve yerel tatlar festivali gibi birçok aktivite gerçekleştiriliyor. Bunların yanı sıra Bozcaada tatilinizi tekne turları, rüzgar sörfü, dalış, bisikletli geziler ve doğa yürüyüşleri ile renklendirebilirsiniz. Sıradan bir tatildeki gibi otelinize kapanmak yerine burada hareketli ve dolu dolu zamanlar geçireceksiniz. Denizin tadını ise meşhur Ayazma Plajı’nda almayı unutmayın tabi ki. Ada merkezindeki çay bahçelerinde kısa bir mola verebilir, ayrıca bu çevrede bulunan hediyelik eşya stantlarından kendinize ve sevdiklerinize Bozcaada hatırası alabilirsiniz. Ada içerisindeki mesafeler çok kısa olduğu için gezmek hiç yorucu olmadığı gibi size gezintinizde yardımcı olacak minibüs ve taksiler bulunmaktadır.  Bozcaada otelleri(http://www.bozcaadaotelleri.com/oteller) arasında en çok denize sıfır konumdaki ve havuzlu tesislerin tercih edildiği görülmektedir. Akşamları ister otelinizin restoranında ister Ada’nın o meşhur sokaklarındaki meyhane tarzı restoranlarda taze deniz ürünleri ve özel yerel tatlardan oluşan akşam yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Sizde Bozcaada’ki aktivitelerden feribot seferlerine kadar detaylı bilgilerin hepsini öğrenmek ve en uygun fiyatlarla en kaliteli bozcaada otellerinde konaklamak için mutlaka http://www.bozcaadaotelleri.com/  sitesini ziyaret edin.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr