FETÖ medya davasında tahliye edilen müzisyen Atilla Taş ve gazeteciler Murat Aksoy, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyit Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar ve Oğuz Usluer dün gece yarısı gözaltına alındı. Soruşturmanın dün gece 01.00 sıralarında başlatıldığı öğrenildi. Tahliye edilen gazetecilerden 8’i hakkında ise duruşma savcısının itiraz üzerine yeniden tutuklama kararı verildi. 21 gazeteci, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Mahkeme, tahliye kararını açıkladığı 16.30’dan itibaren sosyal medyada saldırı yağmuruna tutuldu. Özellikle de yandaş yazarlar Cem Küçük ve Fatih Tezcan Twitter hesaplarından tahliye kararını veren yargı mensuplarını hedef gösterdi. Cem Küçük, Twitter hesabından “Adı belli FETÖ’cüleri tahliye eden savcı ve hakim meslekten ihraç edilecek” mesajını paylaştı.

İtiraz kabul edildi

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada 21 sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı ile tahliye kararı verilmişti. Sanıkların yakınları Silivri Cezaevi’nin önünde beklerken, yandaş kalemler devreye girdi. İlerleyen saatlerde mahkemeden farklı bir haber geldi. Duruşma savcısı, Hanım Büşra Erdal, Ahmet Memiş, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Cuma Ulus, Habib Güler, Halil İbrahim Balta ve Muhammet Said Kuloğlu’nun tahliyesine itiraz etti. Savcı, 8 kişinin Ergenekon-Balyoz davaları ile başlayan ve 17-25 Aralık sürecinde örgüt lehine algı operasyonu amacıyla yayınlar yaptıklarını belirtti. Fuat Avni Twitter hesabı ile sıklıkla paylaşımlar yapıldığını iddia etti. Bu kişilerin darbe girişimi öncesi darbenin gerçekleşeceği anlamına gelen paylaşımlar yaptığını ileri süren savcı, ardından girişimin örgüt ile ilgisinin olmadığı şeklinde paylaşımlarda bulunduklarını savundu. Bu sanıklar hakkındaki delillerin tam olarak toplanmadığını iddia etti. Mahkeme de ‘atılı suçun vasıf ve mahiyeti, atılı suçları işlediğini gösterir kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, kaçma şüphesi, yasada söz konusu suçlara ilişkin düzenlenen cezaların alt ve üst sınırlarını’ gerekçe göstererek itirazı kabul etti. 8 kişi hakkındaki tutuklama kararı yüzlerine okunmak üzere yeniden mahkeye çıkarılacak.

Jet soruşturma

Anadolu Ajansı, saat 00.54’te, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Atilla Taş, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyid Kılıç ve Yetkin Yıldız hakkında, darbeye teşebbüs iddiasıyla soruşturma başlatılarak, gözaltı kararı verildiğini duyurdu. , Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç ve Oğuz Usluer’in de “silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla gözaltına alındıklarını yazdı. Gözaltı işlemine bu kişiler hakkındaki deliller ve kaçma şüphesi gerekçe gösterildi. 13 kişi hakkında 7 gün ek gözaltı süresi alındığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr