Basketbol Kulübü’nün Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın oğlu ve Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar kişisel sosyal medya hesabından, “EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar” deyince, Karşıyaka taraftarlarının büyük tepkisiyle karşılaştı. Taraftarlar İzmir’in Hayır’ın kalesi olduğunu hatırlatarak, Karşıyaka ilçesinin referandumda yüzde 83.11 “Hayır” oyu verdiğini belirtti. Karşıyaka ilçesinin referandumda yüzde 83.11 ‘Hayır’ oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, “1945’ten bu yana ama kulübe ilk defa gırtlağına kadar siyaset girdi! Biz hep DP, AP, DYP, AK Parti, yani demokrat sağda idik ama kulüpte siyaset olmaz idi, şimdi düşünme zamanı okula, spora bulaştı” diyerek tepkisini sürdürdü. Yaşar, bir başka takipçisinin, “Siz Karşıyaka’yı düşünmeyin, Yaşar Holding’i düşünün” mesajına ise, “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” diye yanıt verdi. Taraftarlar ve İzmirliler sosyal medyada takımın sponsoru olan Pınar ürünlerinin boykot edilmesi için kampanya başlattı. #PınarÜrünleriBoykot etiketi Twitter Türkiye gündeminde zirveye yükseldi. Ardından boykot çağrısı tüm Türkiye’ye yayıldı. Geçen yıllarda sık sık yayımlanan reklam şarkısındaki “Büyüdüm, büyüdüm Pınar’la büyüdüm...” sözlerde sosyal medyada “Pınar’la değil Atatürk sevgisiyle büyüdük” şekline dönüştürüldü. Daha sonra tüm mesajlarını silen Selim Yaşar son olarak “Karşıyakalı spor camiasından özür dilerim. Ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım” dedi.

Endişeli açıklama

Boykottan endişelenen Yaşar Holding ise yazılı açıklama yaparak “Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar’ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz” savunmasını yaptı.

AKP üyeliği yaptı

Açıklamalarıyla ‘hayır’ diyenleri kızdıran Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar, 2004-2009 yılları arasında AKP’den İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yapmıştı. Son yerel seçimlerde İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde meclis adayı olmuş ancak seçilememişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr