Suriye'nin Halep kentinde yaşarken iç savaş nedeniyle 4 yıl önce ailesini de alarak geldiği Reyhanlı'da yaşamını sürdüren İbrahim Hacı Taha, önce kapı, pencere demirleri ve çatı yaptı. Ancak, kapı ve pencere, çatı işlerinin bir gün biteceğini düşünen Taha, boş varillerden koltuk takımı ve masa yapmaya başladı.

Yanında 5 de Suriyeli işçi çalıştıran Taha, farklı bir şey bulma çabası içerisine girdiğini ifade ederek, "Bir anda çevrede işe yaramayan boş varilleri gördüm. Topladım veya satın aldım. Sonra da bunları keserek, kaynak yaparak koltuk, sandalye, masa haline getirdim. Özellikle çay bahçeleri, parklarda kullanılacak hale gelince de satarak hem kendi aileme ve hem de yanımda çalışan 5 kişinin geçimine katkı sağlamaya başladım" diye konuştu.

Tamamladığı siparişleri motosikletinin sepetine yükleyerek teslim eden Taha, koltuk takımlarını 400-500 TL'ye sattığını ve bugüne kadar 50 takım yaptığını söyledi. Ülkesinde yaklaşık 15 yıllık meslek tecrübesi olduğunu ifade eden İbrahim Hacı Taha, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu ancak bir gün ülkesine dönmenin umudunu da yitirmediğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr