İzmir’in Balçova İlçesi’nde, ‘üst kat komşunuzum, börek getirdim” yalanıyla kandırıp kapıyı açtırdığı yaşlı adamı, bıçak ve tabancayla tehdit eden iki kişi, para bulamayınca, tapuyu alıp kaçtı. Polisin operasyonuyla yakalanan zanlıların evden ayrıldıkları sırada yaşlı adamın elini öpüp, özür diledikleri ve böyle olmasını istemediklerini söyledikleri öğrenildi.  

Geçen 15 Mart tarihinde yaşanan olayda, elinde börekle kapı zilini çalan kadın, ‘üst kat komşunuzum, börek getirdim’ yalanıyla kandırdığı 78 yaşındaki H.A.’ya dairesinin kapısını açtırdı. Kapının açılmasından sonra kadın kaçtı, ancak arkasındaki maskeli suç ortağı iki erkek, içeriye girip tabanca ve bıçakla tehdit ettikleri, yaşlı adam ile bakıcısını etkisiz hale getirdi, mutfağa kapattı. Para olduğunu düşündükleri kilitli odasının kapısını kırıp içeriye giren iki zanlı, istediklerini bulamayınca iddiaya göre evdeki tapuyu aldı. Zanlıların evdren çıktıkları sırada ise, yaşlı adamın elini öpüp, özür diledikleri ve böyle olmasını istemediklerini söyledikleri öğrenildi.

KAÇTIKLARI SİYAH OTOMOBİLDEN YAKALANDILAR

Olaydan sonra araştırma yapan gasp bürosu ekipleri, zanlıların siyah otomobille kaçtıkları belirlendi. Bu bölgedeki güvenlik kemarası kayıtlarından siyah otomobilleri tespit eden polis, araştırmasını bir araç üzerinde yoğunlaştırdı. Araçtakilerin unlu mamüller satış yerinden alışveriş yaptığı saptandı. Elde edilen görüntülerden, börek getiren kadının kimliği belirlendi. Ardından başlatılan operasyonda, 4 kişi yakalandı. Zanlılardan birisinin ise yaşlı adamın önceki bakıcısının erkek kardeşi olduğu ve evde para bulunduğu bilgisini gaspçılara verdiği ortaya çıktı. Sorgularından sonra adliyeye gönderilen zanlılardan, A.Ö.(32), M.K. (35), S.T. (22), tutuklandı. A.A. da (37) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr