Mali anlamda zor bir dönemden geçen, Süper Lig’deki kötü performans ve UEFA’dan alınan men cezasıyla önemli gelirlerden mahrum kalacak Galatasaray’ın 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla toplam borcunun 1 milyar 494 milyon TL olduğu açıklandı. Dün yapılan divan kurulu toplantısında Sarı - Kırmızılı kulübün alacaklarının 524 milyon TL olduğu; borç alacak farkının ise 963 milyon liradan (331 milyon dolar) 970 milyon liraya (342 milyon dolar) yükseldiği belirtildi.

BANKA KREDİLERİ ARTTI

Galatasaray’ın 31 Aralık 2015 - 31 Mart 2016 arasındaki 3 aylık dönemde banka kredileri 676 milyon liradan, 687 milyon liraya çıktı. Ayrıca, 24 milyon 942 bin TL olarak bütçelenen gelir kaleminin 10.7 milyon TL eksiyle 14 milyon 201 bin TL biçiminde gerçekleşmesi dikkat çekti. 30 milyon 824 bin TL olarak bütçelenen giderler, 761 bin TL farkla 31 milyon 585 bin TL şeklinde oluştu.

SALONA KAYNAK ÇATIDAN

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, camianın önemli ismi Hayri Kozak’ın yönelttiği soru üzerine TT Arena’nın çatısı ve yanına yapılması planlanan spor salonu için “TT Arena’nın çatı davası senelerdir sürüncemede kalmış, Galatasaray’ın önemli bir hukukuna rehin koymuş. GSGM ile görüştüğümde, salonu neden yaptığımı, Galatasaray’ın borç içinde olduğunu söylediler. Ben de salonun isim hakkıyla finansmanını sağlamak mümkün dedim. Stadın çatısını ne yapacaksın dediler. Salonun sahibi GSGM. Biz Galatasaray olarak sizin tapu sahibi olduğunuz yere salon yapıyoruz, sizin finansman katkısı vermeniz lazım dedim. Güzel fikir dediler. Çatının kapanması için fon yaratmışsınız, bunu gelin salona katkı payı olarak hesaplayın dedim. Aramızda alacak-verecek kalmasın dedim, bu konuda mutabakata vardık. Tüm projeler, bütün hazırlıklar bitti. Salonun ruhsatını alıp inşaatına başlayacağız” dedi.

KUPA TARTIŞMASI

Galatasaray Odeabank’ın Eurocup şampiyonluğu kupası divanda sergilendi. Üye Candemir Berkman’ın konuşmasında şampiyonluktan kısık sesle bahsetmesine başkan Dursun Özbek tepki gösterip kürsüye gelerek, “Bu kupa kısık sesle anılacak bir kupa değil. Türkiye’ye gelmiş en büyük basketbol kupası” dedi ve salondakilerden güçlü alkış istedi.

"ALLAH BELASINI VERSİN"

Eski G.Saray yöneticisi Taner Aşkın, camiada liseli-lisesiz ayrımı olmadığını belirtip, “Galatasaray’ın en büyük sıkıntısı maalesef mektepli - alaylı çekişmesidir. Bunu yaratanların Allah belasını versin” dedi.

HAYRI KOZAK'TAN ÇAĞRI

Duayen üye Hayri Kozak, yönetime çağrıda bulunup, “15 bin taraftarımız, Abdi İpekçi’ye rahat bir ulaşımla geliyor. Bu salonu daha sempatik hale getirip kendi evimiz gibi kullanabiliriz. Yönetim umarım 31 Aralık 2016 ve 2017 itibarıyla nakit akışı tablosu çalışması halindedir. ‘Dönem sonu mali projeksiyonlar şunlardır’ demenizi bekliyorum” dedi. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ise Galatasaray Sportif AŞ’nin 5 yıl üst üste zarar açıklaması tehdidi bulunduğuna dikkat çekti.

ÜYELERDEN İNCİLER:

Ergun Öztürk: Takımın başına yeniden Lucescu’yu getirelim, vefa borcumuzu ödeyelim. Tuncay Bolayır: Sabri kendinden iki kat büyük adamlara sahada efeleniyor. Podolski diye bir futbolcu var, ikinci Melo olma yolunda ilerliyor. Candemir Berkman: Kötü bir kalecimiz olsa 150-200 gol yerdik. Emre diye bir çocuk var. Ne yaptığı belli değil, futbolcu mu, cambazlık mı yapmak ister?Kaynak: Cumhuriyet.com.tr