Borajet'ten yapılan açıklama şöyle:
2 Eylül Ve 3 Eylül 2016 tarihlerinde Takvim gazetesinde Ergün Diler imzasıyla yayımlanan köşe yazılarında Borajet Havayolları’nın kurucusu sayın Yalçın Ayaslı hakkında gerçek dışı bazı iddialar öne sürülmüş ve dolaylı olarak Borajet Havayolları benzer iddialarla hedef alınmıştır.

1- Borajet Havayolları’nın kurucusu ve kuruluşundan beri tek sahibi Yalçın Ayaslı’dır. Söz konusu yazılardaki iddialara esas olarak alındığı gibi “Faruk Bayındır” adlı kişi ve “Tarkim Havacılık” adlı firma ile Borajet Havayolları ya da kurucusu Yalçın Ayaslı arasında herhangi bir ticari ilişki veya ortaklık söz konusu değildir.

2- Yazıda bahsi geçen Borajet’e ait uçak bakım teknik hangarı Atatürk Havalimanı Gümrüksüz Saha bölümü içindedir ve iddia edildiği gibi havalimanı dışına doğrudan açılan herhangi bir kapısı mevcut değildir. Hangara ulaşmak ancak gerekli güvenlik kontrollerinden geçmekle mümkündür. Hangar uluslararası havacılık ve havaalanları kuralları gereğince işletilmekte ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

3- Yazılarda bahsi geçen Zagrosjet’e ait A321 tipi uçak hangarımıza hiçbir tarihte asla giriş yapmamıştır. Esasen o büyüklükte bir uçağın hangarımıza girebilmesi hangarın boyutlarından dolayı söz konusu da değildir.

4- Yazıda “58 milyon ABD Doları değerinde” tanımıyla bahsi geçen Global XRS. tipi özel uçak, kişisel maddi varlığının kaynağı ve boyutları yıllardan beri ve şeffaf olarak bilinen sayın Yalçın Ayaslı tarafından ve hiçbir ortaklık olmaksızın satın alınmıştır. Bu uçağın bugün mülkiyeti tamamen BoraJet Havayollarına aittir. Bu konularla ilgili daha ayrıntılı bilgiler Borajet web sitesi ‘Tarihçe’ bölümünde görülebilir. Türkiye’nin ilk ve tek Bölgesel Havayolu olan Borajet Havayolları, 2018’de İstanbul’da hizmete girecek ve dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanıyla eş zamanlı olarak daha da büyümeyi hedef almaktadır. Bu amaçla, Borajet Türk Sivil Havacılık sektörüne 60 "yeni nesil" uçaktan oluşan modern bir filo ile 3.5 milyar ABD Doları değerinde bir yatırım planlamış ve on anlaşmaları yapmıştır.

Ancak bu tür gerçek dışı karalamaların ve hayali senaryoların Borajet’in yeni yatırım arifesinde medyamızda yer almasını üzücü ve düşündürücü bir yanlışlık olarak değerlendirmekteyiz. Ülkemizin geleceğine olan inancımızla, son 13 yılda dünyaca kıskanılan büyük başarılara imza atmış Türk Sivil Havacılık sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. Borajet Havayolları’nın tek kurucusu ve sahibi, uluslararası saygınlığa sahip bir bilim adamı olan Yalçın Ayaslı'dır. ABD’de yaşayan Ayaslı, bilimsel buluşları sayesinde kurduğu firmasının başarılarıyla yarattığı varlığı, Amerika’da Türkiye’nin kültürel, ekonomik ve politik konularda en iyi sekilde temsil edilmesine adayan bir şahsiyettir.

Kendisinin hem Türkiye’de yaptığı yatırımlar hem de iyi Türk-Amerikan ilişkileri için Amerika’da yaptığı katkılar ve çalışmalar, Türk devletinin en yüksek makamlarınca bilinmektedir. Türkiye’deki “Bölgesel Havacılık” alanındaki ihtiyacı karşılamayı esas alarak, daha önce başka yatırımcılar tarafından kurulmuş ve “hava taksi” lisansına sahip “Ovair Uçak Bakim Onarım ve Havacılık Ticaret Ltd. Şti” devren satın alınmıştır. Ovair alınması ile sahip olunan uçuş okulu ise Ovair ile gelen ortaklara devredilmiş ve Ovair’in tamamının Yalçın Ayaslı tarafından satın alınması süreci sonlanmıştır. Elde edilen hava taksi lisansı ile, “Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakim Onarım ve Tic. A.Ş. “ yapılandırılmış ve mülkiyeti tümüyle Yalçın Ayaslı’ya ait bir kuruluş olarak Borajet Havayolları 2007 yılından itibaren Türk Sivil Havacılığının hizmetine girmiştir.

Yalçın Ayaslı şahsen veya BoraJet olarak başka hiç bir şahıs ve kuruluşla ortaklık ilişkisine girmemiştir. Borajet ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgi Borajet web sitesinde tarihçe kısmında okunabilir. (Tarihçe) Bu açıklama, son günlerde basında ve sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ve hayal mahsulu senaryolar kurarak karalayan yazılar karşında, sayın halkımızı ve yayın organlarını bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu asılsız ve temelsiz iddialar hakkında gereken yasal işlemler, hukuka ve demokratik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızla, hassasiyetle yapılacaktır.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr