İbrahim İsa, Suriye'nin Halep kentinde haziran ayında motosikletiyle giderken Esad rejimine ait uçakların hava saldırısında alevlerin ortasında kaldı. Vücudunda yanıklar oluşan İsa'nın yüzü de yandı ve sol gözü tamamen, sağ gözü de büyük oranda görme yetisini kaybetti. İbrahim İsa tedavisi için Reyhanlı'ya getirilirken, hamile olan eşi de Halep'te doğum yaparak bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Suriyeli bir hayırsever tarafından bakımı üstlenen İbrahim İsa, eşinin Halep'te olduğunu ve doğumunda yanında olamadığını ve tek isteğinin şu an 8 aylık olan Hasan adını verdikleri çocuğunu görmek olduğunu söyledi. Reyhanlı'da tedavi gördüğü Suriyelilere hizmet veren geçici sağlık merkezindeki doktorların kendisine ameliyat olması durumunda sağ gözünün de az da olsa görebileceğini söylediğini belirten İbrahim İsa, "Ameliyat masrafının 5-6 bin dolar olduğunu söylüyorlar. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacım var. Hayatta tek oğlum var. Onu dünya gözüyle görmek istiyorum" diye konuştu.
Yaralı ve hastalarla ilgilenen onları kiraladığı bir evde barındıran Suriyeli Abdullah Almansor ise 2 yıldan bu yana bu tip yaralı ve hastalarla ilgilendiğini belirterek, "İbrahim İsa da bunlardan bir. Kısmen de olsa bir ışık görebilen sağ gözünün yapılacak ameliyatla düzelmesi ve doğumunda bulunamadığı 8 aylık olan oğluna kavuşmaktır. Bunun için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr