Emniyet binasının arkasında polise silahın doğrultan şüpheli, bacağından vurularak yakalandı.

Olay, bugün öğlen saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu Sağlık Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 2 kişi, mahalledeki bir eve hırsızlık için girmeye çalışırken çevredekiler tarafından fark edildi. Kendilerini görenlere tabanca çektiği iddia edilen Gürcistan uyruklu 2 kişi, kaçmaya başladı. Haber verilmesiyle kısa sürede gelen polis ekipleri, şüphelilerden birini hırsızlık girişiminde bulundukları evin bulunduğu sokakta yakaladı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE DOĞRU KAÇINCA

Eşkali belirlenen ve elindeki tabancayla kaçan diğer şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri seferber oldu. Görgü tanıklarının, şüphelinin elinde silahla Emniyet Müdürlüğü'ne doğru koştuğunu söylemesi üzerine bölgede terör alarmı verildi. Şüpheli, Emniyet Müdürlüğü binasının arkasındaki sokakta durduruldu. Polise tabancasını doğrultan Gürcistanlı 30 yaşındaki Zaza Korinteli, sol dizinden vurulalarak yakalandı. Şüphelinin kıyafetleri çıkarılıp üzerinde patlayıcı olup olmadığı kontrol edildi.
Gelen 112 Acil ekibi, yaralıya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Zaza Korinteli, daha sonra ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer şüpheli ise karakola götürüldü.

Olay yerinden 3 kişinin de otomobille kaçtığı belirlenirken, polis bu kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr