Kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar aralıklarla etkisini sürdürüyor. Sabah saatlerinde bazen lapa lapa, bazen tipi şeklinde yağan kar ile birlikte kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Sürücüler araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri de şehir içinde cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı.

Kar, Bolu Dağı'nda da etkili oldu. TEM'in Bolu Batı ve Doğu gişeleri ile Dağkent, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler kesimlerinde kar yoğun devam etti. D-100 Karayolu’nun Elmalık, Seymenler, Bakacak bölümlerinde de etkili olan kar yağışı sürücüleri zor durumda bıraktı. Zeminde biriken kar ulaşımın yavaşlamasına yol açtı. Bolu Dağı'nın zirvesinde bazı sürücüler ise araçlarını yol kenarında durdurup kartopu oynadı.

Karayolları 4’üncü Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, TEM ve D-100'ün Bolu Dağı kesiminde ulaşımın aksamaması için yoğun çalışma yaptı. Ekipler, yollardaki karları temizleyip tuz attı. Bölge Trafik İstasyonu ekipleri de güzegahta önlemlerini artırdı. Sürücüler, elektronik tabelelar ile yavaş gitmeleri için uyarıldı.

Yüksekova'da tipide mahsur kalan 9'u öğrenci 19 kişi, 3 saatte kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Bağdaş Köyüne giden 9'u öğrenci 19 kişi tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yaptığı yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılarak köye ulaştırıldı.

Yüksekova'da yatılı olarak okuyan öğrenciler, hafta sonu tatillerini geçirmek üzere okul çıkışında minibüsle köyülerine doğru yola çıktı. İçerisinde 9'u öğrenci 19 kişinin bulunduğu minibüs, Yüksekova'ya 40 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdaş köyü ile Dilektaşı köyü arasında tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.Kara saplanan minibüste bulunanlar Yüksekova'dan yardım istedi. Yüksekova'dan yola çıkan karla mücadele ekipleri yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından mahsur kalanlara ulaştı. Karla mücadele ekiplerinin nezaretinde 19 kişi kalanlar Bağdaş Köyü'ne ulaştırıldı.
Uludağ   KIŞ turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar yağışının etkili olması nedeniyle zirveye çıkan yolda otomobiller kara saplanarak mahsur kaldı.

Yoğun kar yağışı turizimcileri mutlu ederken, araçlarıyla Bakacak mevkiinden şehir manzarası izlemek isteyen yaklaşık 30 araç sürücüsü bölgede mahsur kaldı. 30 santim olan kar kalınlığı nedeniyle bölgeye zincirsiz çıkan araç sürücüleri zor anlar yaşadılar. Köylüler tarafından traktörlerle saplandıkları yerden çekilen araçlar yollarına devam ederken, jandarma ekipleri sürücülere zincir takmalarını ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular.
Kütahya   Kütahya'da kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda yolcu otobüsü şarampole devrildi, kazada 8 kişi yaralandı.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Kütahya-Tavşanlı karayolunun 20'nci kilometresindeki Yoncalı Kaplıcaları yakınında meydana geldi. Kütahya'dan Tavşanlı İlçesi'ne gidine Mevlüt Yurdagül yönetimindeki 42 EEA 11 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışı nedeniyle buzlanan yolda kayarak şarampole uçtu. Devrilen otobüste şoför Mevlüt Yurdagül ile 7 yolcu yaralandı. Otobüste sıkışan bir yolcu kaza yerine gelen Kütahya Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralı 8 kişi ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr