Bolivya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkenin İçişleri Bakanı yardımcısı Rodolfo Illanes'in müzakere için görüştüğü grevci madenciler tarafından kaçırılıp öldürüldüğü bildirildi. İçişleri Bakanı Carlos Romero, 'yardımcısı Rodolfo Illanes'in önceki gün madencilerle görüşmek için Panduro bölgesine gittiğini, fakat orada bulunan grevci madenciler tarafından kaçırıldığını' açıkladı. Romero, "Tüm belirtiler, Illanes'in alçak ve vahşi bir saldırıda öldürüldüğünü gösteriyor" dedi. 

Illanes, öldürülmeden önce Bolivya radyosuna yaptığı açıklamada, 'serbest bırakılması için yerine getirilmesi gereken şartın, devletin yeni anayasa hakkında madencilerle müzakereye girmeyi kabul etmesi olduğunu' söylemişti. Bolivya yerel saatiyle 18:00 sularında işlendiği tahmin edilen cinayetle ilgili 100'den fazla kişinin tutuklandığı belirtilirken Illanes'in cenazesi henüz madencilerden alınamadı.

Protestocular, daha fazla maden ruhsatı, özel şirketlerde çalışma hakkı ve sendikaların daha fazla temsil edilmesini talep ediyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr