Ziyarette bulunmak için Adana'ya gelen Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Adana İl Başkanlığı'nda gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya partililerin de katılması nedeniyle kısa süreli izdiham yaşanırken Selin Sayek Böke, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Adalet Bakanı: AYM şuan çırpınıyor

Böke, "Çırpınan ve kıvranan tek bir kurum gözüküyor o da iktidarın kendisi. Kendi iktidarlarının devamı için çırpınıyor, kıvranıyorlar. Hiçbir şekilde Türkiye'yi daha iyi bir güne taşıma hiçbir şekilde Türkiye'de hukuk devleti inşa etmek, demokratikleşme ve özgürleşme ile ilgili bir adım atma yönünde bir heyecanları yok. İstekleri olmadığı ve bu yüzden de kıvranıyor oldukları bu açıklamalarla aşikar. Türkiye bir hukuk devleti ise eğer, hukuk kurumlarının verdiği bu kararı, ne Cumhurbaşkanı'nın, ne de bir bakanın böyle sorgulamaya üstelikte tehditkar bir dille değiştirmek yönünde baskı yapmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Türkiye'yi bu demokrasi ayıbından kurtarmak CHP'nin ve CHP'nin örgütleyeceği toplumsal hareketin bir sorumluluğudur. Bu kıvranmaya son vermek için de buradayız kendilerini çok kısa zamanda rahatlatacağız" diye konuştu.

'CHP İÇERİSİNDE BAYKAL'IN AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ GÜNDEM YOK'

Adana'da CHP üyesi Avukat Volkan Hüseyin Ertem'in CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programında yaptığı açıklamalar nedeniyle partiden ihracını talep etmesiyle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Böke şu açıklamayı yaptı:

"CHP içerisinde eski genel başkanımızın yaptığı açıklamalarla ilgili herhangi bir konu ve gündem yok. Bu da bir konu ve gündem değil. CHP Türkiye için kurduğu demokrasi hayalini, kendi içerisinde her gün ve her an yaşatan bir partidir. Demokrasinin en temel gerekliliği de her üyenin kendi fikrinin demokratik bir zeminde bir ortak akıl üretme platformunda paylaşabilmesi ve bundan bir zenginlik ortaya çıkarabilmesidir. Partimizde de yaşanmış olan budur. Bizim dışımızda herkesi meşgul eden bir mesele olduğu için, bizim de daha fazla söyleyecek bir şeyimiz yok."

'AKP TALAN EKONOMİSİ YAPIYOR'

Cengiz İnşaat'ın 422 milyon liralık vergi borcunu silindiği iddiasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Böke, şunları söyledi:

"AKP bir talan ekonomisi yapmakta. Bu talan ekonomisi şöyle işliyor; kendisine yandaş şirketlere ihale veriliyor. Bu yandaş şirketlerin işini yapmasına göre hukuk düzenleniyor. Gerekiyorsa vergi düzenlemeleri yapılıyor. Buradan ortaya çıkan kaynaklar havuz medyasına aktarılıyor. Havuz medyası iktidarın istediği Türkiye'yi halka anlatıyor. Bu talan ekonomisinin içerisinde AKP zaten kendi varlığını devam ettirmenin, yöntemini kurmuş oluyor. Bu yöntemin içerisinde bir araçtır verilmiş olan bu vergi affı. Vergi affı ve talan ekonomisinde AKP ancak ve ancak kendisine rant sağlayan, şirketlere ve yandaşlara verir. Bu tanımın içerisine de halk girmiyor. Oysa ki halkın alın teriyle verdiği verginin halka hizmet olarak dönmesi ve bunun da şeffaf bir şekilde bütçeden, herkese eşit, hakkaniyetli ve oyunun kurallarını bozmadan yapılması gerekliliği bizim ilkesel tutumumuz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr