CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü CHP'li Selin Sayek Böke, "Aylin Nazlıaka'nın Atatürk posterini indirdi dediği milletvekili kimdir?" sorusuna, "Benim açıklama yapmama sürece gölge düşürecektir. Parti Meclisimiz en yakın zamanda toplanacak. Karar ortaya çıktıktan sonra detaylı bir şekilde paylaşılacaktır" diye yanıt verdi.

"ANAYASA ÇALIŞMALARINDA SON TARİH KONULAMAZ"   Yeni anayasa çalışmalarında süre sınırlamasına ilişkin Böke, "Anayasa toplumsal mutabakat gerektirir. Toplumsal mutabakata son tarih konulamaz. Mutabakat sağlanana kadar devam eder. Bunu öncelemeye devam edeceğiz" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI GÜNDEMİNE ENGEL OLACAĞIZ"   Böke, "Komisyonun amacı Türkiye'ye özgürlükçü demokrasiyi getirmek olmalıdır. Bunun ötesinde bir başkanlık sistemi tartışması ihtiyacı olmayan gündemi suni gündem ile tıkamaya da kimsenin hakkı yoktur. Buna engel olmak noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.


"TÜRKİYE İŞ KAZALARINDA AVRUPA'DA BİRİNCİ. DÜNYADA 3."   CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü CHP'li Selin Sayek Böke, İstanbul'daki asansör kazasına değinerek, "Türkiye iş kazalarında Avrupa'da birinci. Dünyada 3. İnsan için kalkınmayı öne alan, insan yaşamını vahşi piyasa koşullarına teslim eden değil piyasayı düzenleyen denetleyen ve insanın potansiyelini ortaya çıkartabileceği yeni bir kalkınma anlayışına ihtiyacımız var. Bu cinayetlerin engellenmesi için yeni bir kalkınma hamlesinin başlatılmasına önem vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"MESELE YASALARIN DARBE HUKUKUNDAN ARINDIRILMASI MESELESİDİR"   Yeni Anayasa çalışmalarına değinen Böke, "Türkiye'nin asıl meselesinin bir Anayasa değişikliği meselesi olmadığının da altını çiziyoruz. Türkiye'nin asıl meselesi darbe hukukundan yasal sistemi arındırma meselesidir. Yarın toplanmaya başlayacak olan uzlaşma komisyonun çalışmalarını ve süreci özgürlükçü demokrasinin inşasının parçası olarak görüyoruz. Mesele Anayasa'dan ibaret değildir. Mesele yasaların darbe hukukundan arındırılması meselesidir" dedi.

"AKP'NİN GÜNDEMİ BAŞKANLIK DENEN TEK ADAM YÖNETİMİNİ DAYATMA GÜNDEMİDİR"   Böke, "Ancak CHP'nin özgürlükçü demokrasi mücadelesine karşın saray vesayeti altında bulunan AKP'nin ise tek bir gündemi var. Adına başkanlık denen tek adam yönetimini dayatma gündemidir" dedi.

"CUMHURBAŞKANI "PARLAMENTER SİSTEM BİTTİ" DEMİŞTİR"   Böke, "Geçtiğimiz hafta sayın Cumhurbaşkanı bir kez daha kendi yetki ve sorumluluğunun dışına çıkarak Meclis zeminini yok sayarak "Parlamenter sistem bitti" demiştir" diyerek eleştirilerde bulundu.

"DUVARA TOSLAMIŞ BİR KALKINMA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"   Böke, "Duvara toslamış bir kalkınma ile karşı karşıyayız. Her gün yoksullaşıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BU RUH SIKIŞIKLIĞINDAN KURTARACAĞIZ"   Böke, "Önce ben hep ben diyen saray ve saray vesayeti altındaki AKP'nin bu haykırışlarına karşı biz önce Türkiye diyen yaklaşım ile Türkiye'yi bu ruh sıkışıklığından kurtaracağız" dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜRKİYE'Yİ BİR TEK ADAM REJİMİNE TESLİM ETMEYECEKTİR"   Böke, "Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'yi bir tek adam rejimine teslim etmeyecektir. Bunun olmaması için ne yapılması gerekiyorsa toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak yapılmasını sağlayacaktır. Asla umutsuz olmayın birlikteyiz" açıklamasında bulundu.

"UZLAŞMA KOMİSYONUNA BELLİ, KOŞULARLA OTURUYORUZ"   Böke, "Uzlaşma komisyonuna belli, koşularla oturuyoruz. Türkiye'ye gerçek demokratik bir rejim inşa etmektir. Bunun için Anayasa sürecini beklemeye hiç gerek yoktur. Yasal düzenlemeleri darbe hukukundan arındırarak yapabiliriz. Hiç vakit kaybetmeden. Türkiye'nin siyasi bir sistem bir rejim sorunu yoktur. AKP'nin söylediğinin aksine Türkiye'nin bir rejim sorunu yoktur" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ MASAYA KESİNLİKLE GETİRİLMEMEDİR"   Böke, "Cumhurbaşkanın tek adam olmak gibi kişisel bir sorunu vardır. Bu nedenle tartışma Parlamenter sistemde gelişmek zorundadır. Başkanlık sistemi masaya kesinlikle getirilmemedir. Oy birliği ile karara alınmalıdır. İhtisas komisyonları çalıştırılmalı. Meclis zemini işler kılınmalı" diye konuştu.

"İSTANBUL'DAKİ CHP'Lİ BELEDİYELER ÇALIŞANLARININ ASGARİ ÜCRETLERİNİ NET 1500 TL'YE ÇIKARDI"   Böke, "Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. İstanbul'daki CHP'li belediyeler kendi çalışanlarının Asgari Ücretlerini net 1500 TL'ye çıkardılar" dedi.

"MYK AYLİN NAZLIAKA'NIN TEDBİRLİ OLARAK KESİN İHRACI İSTEMİYLE TALEPTE BULUNDU"   Böke, "Kamuoyuna da yansımış olan bir milletvekili arkadaşımızın partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ün posterini indirdiğine dair iddialar da MYK'da ele alındı. İddialara ilişkin bir komisyon oluşmuştu. Komisyon hazırladığı raporu MYK'ya sundu. MYK, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihracı istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi konusunda parti meclisinden talepte bulunulmasına oy birliği ile karar verdi" diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr