Rheinische Post gazetesine açıklamalarda bulunan soruşturmayı yürüten Mainz Başsavcısı Andrea Keller, tam sayı belirtmemekle birlikte“ Suç duyurularının sayısı tahminen üç basamaklı sayıların üst seviyelerinde“ ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın davaya dönüşüp dönüşmeyeceğinin ne zaman netlik kazanacağı konusunda öngörüde bulunmak istemeyen Savcı Keller, karar vermeden önce Böhmermann’ı dinlemek istiyor.
Böhmermann’a soruşturma izni veren fezleke, Türkiye’nin resmi olarak yaptığı suç duyurusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kişisel başvurusu ve özel kişilerin yaptıkları yüzlerce bireysel başvurunun hukuki açıdan birleştirilerek inceleneceğini kaydeden Keller, zanlı Böhmermann’ın henüz bir avukat ismi belirtmediğini söyledi.

Jan Böhmermann, 31 Mart tarihli ZDF televizyonunda yayınlanan Neo Magazin Royal adlı programında okuduğu şiirle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir şiir yayınlamıştı. Alman ceza kanununun yabancı devlet adamlarına hakareti düzenleyen 103.maddesi uyarınca Türkiye resmi olarak suç duyurusunda bulunmuş, Alman hükümeti de bir haftalık incelemenin ardından soruşturma izni vermişti.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr