Milano’da düzenlenen Uluslararası turizm fuarında iki yıl önce Dünya Özel Çevre Ödülü alan ve adını, Ege’deki Bora rüzgarlarından alan “Borasco” isimli, Türkiye’de ilk ve tek olan cihazın 70 ülkede satışa sunulduğu belirtildi.
 
Gastro  Endüstriyel Mutfak ve Elektrolüks Dayanıklı Tüketim Mamulleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu, ürettiği davlumbazsız pişirme sisteminin İtalya'nın Milano şehrinde iki yıl önce düzenlenen ve dünyanın en büyük otel ekipmanları ve turizm araç gereçleri fuarlarında "Dünya Çevre Ödülü"nü kazandığını söyledi. Köroğlu, davlumbazsız pişirme sistemi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Dört farklı boyutta ürettiğimiz ve fiyatı 4 bin -9 bin Euro arasında değişen davlumbazsız pişirme sistemi modellerimiz, dünyada tek olma özelliği taşıyor. Ürün, ozon sistemiyle pişirilen yemeğin kokusunu içeri çekip, içindeki sistemle temizledikten sonra havayı geri veriyor. Bu nedenle 40 ülkeden siparişlerimizi tamamladık, 70 ülkede tanıtım yapıyoruz. Akıllı teknolojisi ve çevreci yapısı ile dünya ve çevre temizliğine katkıda bulunan ender cihazlardan birini üretmeyi ve dünyaya tanıtmayı başardık. Bu cihaza özellikle turizm bölgelerinde ilgi büyük oldu. Bu cihazlar yiyecek sektöründe kolay kullanım sağlamanın yanı sıra maliyeti düşük yatırım. Ciddi enerji tasarrufu ile de işletmeciye ciddi bir katkı sağlıyor" dedi.
 
www.gastromutfak.com

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr