Şırnak’ın Cizre’de bir binanın bodrum katında bulunan ve ambulans bekleyen 23 kişiden Mehmet Yavuzer, imc tv’den Candan Yıldız’a konuştu.

Yavuzer’in aktardıkları şöyle:

‘5 kişinin durumu çok kritik’


“Şu an burada 19 yaralı var, 6 ölü var. 5 kişinin durumu çok kritik, her an yaşamlarını yitirebilirler.

“Bir çocuk 14-15 yaşında, onun durumu çok kritik. Her an yaşamını yitirebilir.

‘Ambulanslar 100 metre ileride’


“5 gündür ambulanslar gelmeye çalışıyor, 5 gündür geliyorlar. Kendileri yolluyor, kendileri engelliyor. Şu an ambulanslar 100 metre ileride.

“Binamızın başında panzerler var. Diğer tarafında panzerler var. Sesleri geliyor. Devletin kendisi burada yani, kendi ambulanslarını getiremiyorlarsa, ne diyelim.

“Her ambulans geliyor denildiğinde top sesleri geliyor. Her ambulans denildiğinde havan sesleri geliyor. Bu panzerlerden atılan top sesleri geliyor. Binaya vuruyorlar. Bina içerisi toz oluyor.

‘İnsanlar iki gündür sıvı, hiçbir şey almamış’


“Şöyle söyleyelim, böyle bir vahşetin içinde, böylesi bir zulmün içerisinde insana kalkıp su, gıda gibi ihtiyaçlardan bahsetmek çok iyi gelmiyor ama buradaki insanlar iki gündür sıvı, hiçbir şey almamış, biliyor musunuz.

“İki gün sonra buradaki insanlar sağlam bile olsa sıvı almamaktan hepsi yaşamını yitirecek. Bugün bir genç yaşamını yitirdi.

“İçişleri Bakanı günde 10 defa talimat veriyor, “Top atışlarını durdurun” diye. Böyle bir şey akla, mantığa, diplomasiye, siyasete, insanlığa, insani değerlere, bilmiyorum, bir şey diyemiyorum.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr