Merkezi İstanbul'da bulunan bir nakliyat şirketinin yönetim kurulu başkanı olan deniz tutkunu işadamı Halit Yamaner"in Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camel Beach Plajı'nın 200 metre açığına demirlediği 13 metre uzunluğundaki Alican-2 isimli motoryatında, bugün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Sahilden yatının yanışını çaresizce izleyen üç çocuk babası Yamaner, durumu sahil güvenliğe bildirip, yardım istedi. Bölgeye Bodrum limanı'nda konuşlu 101 nolu Sahil Güvenlik Botu ile Milta Marina A.Ş.'nin yangın söndürme teknesi sevk edildi. Meraklı bazı turistler tüm tehlikesine rağmen jt-ski ve deniz yataklarıyla alev alev yanan yata yaklaşmaya çalıştı. Üzerinde biri çocuk ile yetişkin kadın ve erkeğin bulunduğu bir jet-skinin yanan yata yaklaşık 30 metre mesafede yaklaşması yürekleri ağza getirdi. Alevlerin tamamen sardığı yat yaklaşık bir saatte güçlükle söndürülürken, kullanılmaz hale geldi. Yatta, yangın çıktığı sırasada kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

ÜST KISIMDAN YANMAYA BAŞLAMIŞ

300-320 bin lira değerinde olduğunu belirttiği yatının yandığı haberini kahvaltıda aldığını belirten Halit Yamaner, "Yatın üst kısımdan yanmaya başlamış olması dikkatimi çekti. Yani yangın, motorun bulunduğu alt kısımdan başlamamıştı. Yakından geçen bir tekneden atılan sigara veya yanıcı bir madde yangına neden olmuş olabilir. Ancak, şu an için hiçbir şeyden emin değiliz. İnceme sonucunda yangının çıkış nedeni yandığı ortaya çıkacaktır" dedi. Sahil Güvenlik, Yamaner'in yanan yatıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

BAŞINA GELMEYEN KALMADI

İşadamı Yamaner, daha önce de tekneleriyle ilgili talihsizlik yaşamıştı. Yamaner'in ilk olarak , 3 Haziran 2014 tarihinde Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nden 'Koz' isimli teknesiyle İzmir'in Çeşme İlçesi'ne dönerken Karaburun açıklarında motor arızası nedeniyle fırtınaya yakalandı. Yamaner ve arkadaşları Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, sürüklenen teknesi daha sonra Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bulundu.

Yamaner'in, aynı yıl 15 Ağustos'ta bu defa Akyarlar Karaincir Koyu'nda demirli olan 140 bin TL'lik Koz isimli yatı mutfağındaki tüpün patlaması sonucu alevler içinde kaldı. Denize atlayarak yanan tekneden kurtulan Yamaner Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedavisi yapıldı.
19 Mart 2016 tarihinde Bitez Limanı'nda demirli 'Alican-2' isimli yatıyla, arkadaşlarıyla birlikte denize açılan Yamaner'in yakasını yine talihsizlikler bırakmadı. Gece yarısı fırtınaya yakalanan Yamaner, Ortakent-Yahşi Koyu'na sığınıp, demirledi. Ancak, fırtına nedeniyle yat demir tarayıp, sürüklenmeye başladı. Sürüklenen yatını kontrol etmek isteyen Yamaner fenalaştı. Arkadaşları bu sırada karaya oturan yattan Yamaner'i indirip, karaya çıkardı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yamaner'in solunum yetmezliği nedeniyle fenalaştığı belirlenip, tedaviye alındı. Yamaner, iki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr