Bodrum yakınlarındaki Orak Adası’nda caretta carettalar, tekne turlarıyla geldikleri bölgede denize girmek isteyen tatilcilere saldırdı. Son üç gün içinde yaşanan 9 ayrı caretta caretta saldırısında yaralanan 2’si çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bodrum’a 8 mil mesafedeki, Yalı Mahallesi’nin karşısındaki, her gün onlarca yatın uğrak yeri olan ve Bodrum’un ’Hawaii’si olarak adlandırılan Orak Adası’nda, son bir haftadır caretta carettalar, denize giren turistlere saldırmaya başladı.

Son üç günde caretta carettaların 9 ayrı saldırısı yaşanırken, 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak, hastaneye kaldırıldı. Son olarak, dün yüzmek için tekneden suya atlayan 1’i çocuk 4 kişinin caretta carettaların saldırısına uğradığı görüldü.

Deniz kaplumbağaların saldırısı sonucu İstanbul’dan tatile geldikleri öğrenilen 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile Hande Akgül, Bodrum’da yaşayan Nur Çiçek (32) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı. Caretta caretta tarafından sağ kolu ısırılan kız çocuğunun acı içinde tekneye alınması da diğer tatilciler tarafından görüntülendi. Yaralanan üç kişiye kaldırıldıkları Bodrum Devlet Hastanesi’nde tetanoz aşısı yapıldı.

'KESİNLİKLE YİYECEK VERMEYİN'

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) alan sorumlusu Ahmet Yavuz Candan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Doğal ortamda yaşayan ve vahşi olarak nitelendireceğimiz bu hayvanlar insanların elle beslemesi sonucu sürekli beklenti içinde oluyorlar. Karnı acıkan deniz kaplumbağaları insanlara yaklaşıp yiyecek beklentisi içine giriyor. Umduklarını bulamayınca ise saldırıyorlar. Konu ile ilgili Bodrum gönüllümüz ile yapacağımız çalışmalarda saldırı yapan carettaları carettaları yakalayıp, merkezimize getirip rehabilite ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakacağız. Caretta carettaların ısırmasından çok önemli bir şey olmaz. Isırılan yere biraz buz konulup, bir doktora başvurulabilir. Bölgemizde, ilimiz genelinde şu ana kadar bu tür olaylara rastlamamıştık. Günlük tura çıkanlar caretta caretaları gördüklerinde kesinlikle yiyecek vermesinler."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr