BMW i8’de kullanılan motor, iki sınıfta ödül kazanmasının yanı sıra BMW M3 ve BMW M4 motorları tarafından elde edilen sınıf birincilikleriyle birlikte genel klasmanda da birinci olarak ilan edildi. BMW i8 BMW TwinPower Turbo üç silindirli benzinli motoru kendi sınıfında birinciliği alırken, genel klasmanda en iyi “yeni motor” ödülünü de kazandı.

2.5 ila 3.0 litre silindir hacmi kategorisinde ise BMW M3 ve BMW M4’ün M TwinPower Turbo sıralı altı silindirli benzinli motoru zirveyi elde etti. 2015 Uluslararası Yılın Motoru Ödüllerinde BMW tarafından elde edilen bu dörtlü başarı, 2007’den beri sürüş keyfini sürekli olarak artırmanın yanı sıra yakıt tüketimini ve emisyonu azaltan EfficientDynamics felsefesinin yeni bir kanıtını oluşturdu.
Engine of The Year Ödülleri 1999 yılından itibaren verilmeye başlanırken, o tarihten bu yana, BMW modelleri için geliştirilen motorlar 66 adet sınıf ve genel klasman birinciliğini elde etme onurunu kazandı. Bu yıl 31 ülkeden 65 otomotiv gazetecisinin oluşturduğu uzman jüri, çeşitli kategorilerde en iyi motorları seçti.
Kazananlara ödülleri, 17Ağustos 2016 günü Stuttgart’da gerçekleştirilen törenle verildi. BMW i8’in üç silindirli benzinli motoru 231bg/179kW güçe ve arkadan itişli sisteme sahipken, 131bg/96kW güç üreten elektrikli motor, enerjisini geleneksel ev kullanımına uygun bir elektrik prizinden şarj edilebilen lityum-iyon aküden alıyor. BMW tarafından geliştirilen ve üretilen özel hibrit sistemi, güçlü hızlanma ve sert virajlarda gücü dinamik şekilde dağıtma özelliğiyle sunan BMW Akıllı dört çeker sistemi xDrive özelliğini bünyesinde barındırıyor. Aracın;  0’dan 100 km/sa hıza erişilmesi yalnızca 4,4 saniye sürerken, ortalama yakıt tüketimi 100 kilometrede 2,1 litre, enerji tüketimi ise 11,9 kW saat olarak seviyelendirilmiş.

Bu Telefon Hırsızın Parmak İzini Kaydedecek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr